Σφίγγει ο κλοιός της αστυνομίας για τους εκτελεστές του Μιχάλου Ζαφειρόπουλου. Τα τελευταία 24ωρα έχουν γίνει περισσότερες από 50 προσαγωγές υπόπτων.

Η λήψη DNA και αποτυπωμάτων ήταν οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν τις αρχές το Σάββατο στις προσαγωγές των τριών βασικών υπόπτων για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154 στην Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι τρεις άντρες θεωρούνται από έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ως τα βασικά πρόσωπα που ενδεχομένως να κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως αρκετά πρόσφατα είχαν εμπλακεί σε περιστατικό με πυροβολισμούς.

Οι τρεις ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν προέκυψαν αδιαμφισβήτητα στοιχεία εμπλοκής τους στην υπόθεση της δολοφονίας του ποινικολόγου.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, οι αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι ενός υπόπτου στην Καλλιθέα, όπου και εντοπίστηκαν όπλα και ο άγνωστος άντρας προσήχθη και πλέον αντιμετωπίζει την κατηγορία της οπλοκατοχής. Ο συγκεκριμένος φέρεται να συνδέεται με κάποιους από τους υπόλοιπους προσαχθέντες, που στο παρελθόν είχαν απασχολήσει τις αρχές.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, τα τελευταία 24ωρα έχουν προσαχθεί πάνω από 50 άτομα-οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν αλβανική καταγωγή-στο πλαίσιο των ερευνών και της προσπάθειας της αστυνομίας να κάνει κάποιον από τους υπόπτους να «σπάσει» και να ομολογήσει τη δολοφονία του δικηγόρου.