Στην σύλληψη επτά αλλοδαπών προχώρησε την Τρίτη και την Τετάρτη η αστυνομία στους Αμπελόκηπους και την Νέα Φιλαδέλφεια για διαρρήξεις σπιτιών και κλοπές.

Προχτές το απόγευμα συνελήφθησαν στην περιοχή των Αμπελοκήπων δύο Γεωργιανοί, διότι λίγο πριν είχαν προσπαθήσει να διαρρήξουν διαμέρισμα πολυκατοικίας.

Οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις οικιών κατά τον χρόνο απουσίας των ενοίκων. Κατά το τελευταίο δεκαήμερο διέπραξαν στην περιοχή των Αμπελοκήπων έξι διαρρήξεις διαμερισμάτων, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Παράλληλα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, συνελήφθησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια πέντε αλλοδαποί (τέσσερις Αλβανοί και ένας Παλαιστίνιος) διότι λίγο πριν είχαν διαρρήξει ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας και μία βιοτεχνία στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια καθώς και σκούφοι, γάντια και εργαλεία διάρρηξης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.