Το Κοινωνικό Κατάστημα του δήμου Καβάλας, το οποίο ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία του σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αναμένεται να εξυπηρετήσει περισσότερα από τριακόσια άτομα. Ο δήμαρχος, Κωστής Σιμιτσής, σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως η λειτουργία του καταστήματος στηρίχθηκε αποκλειστικά και μόνο στην εθελοντική προσφορά, τις χορηγίες πολιτών, είτε μεμονωμένων είτε με συλλογική μορφή, αλλά και στα ποσά που διέθεσε ο δήμος.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τους Καβαλιώτες που συμμετείχαν σ’ αυτήν την προσπάθεια, υπογραμμίζοντας ότι ήταν πολύ σημαντική η χειρονομία που έγινε από όλους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε μάλιστα προς τους μαθητές των σχολείων που συγκέντρωσαν τρόφιμα, ώστε να διατεθούν από το κατάστημα.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ακόμα ότι η Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη θα επανεξετάσει όλες τις αιτήσεις, ώστε αν διαπιστωθεί πως υπήρξαν παραλείψεις να αναδειχθούν κι άλλοι δικαιούχοι που θα μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών και των ειδών του Κοινωνικού Καταστήματος. Συνολικά, υποβλήθηκαν 1.500 αιτήσεις και η επιλογή έγινε με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.