Αποφασισμένη να σκοτώσει ήταν η «φόνισσα του Κορωπίου» όταν, το βράδυ της 3ης Αυγούστου 2016, έμπαινε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του συντρόφου της, σύμφωνα με την εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Της Μαρίας Ζαχαροπούλου

Η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση αναφέρθηκε στην χρόνια αντιδικία της κατηγορούμενης με το θύμα. Η παράλληλη σχέση που είχε επιλέξει να διατηρεί ο 41χρονος σύζυγος του θύματος και με τις δυο γυναίκες ήταν ο λόγος που έρχονταν σε αντιπαράθεση.

«Η κατηγορουμένη τον γνώρισε σε πολύ μικρή ηλικία, είχε αναπτύξει αισθηματικό δεσμό μαζί του και τη δική της οικογένεια και επιζητούσε διακαώς την κοινωνική αποκατάσταση και την αναγνώριση των παιδιών της», περιέγραψε η εισαγγελέας η οποία εξέφρασε την πεποίθηση πως αυτό που ώθησε την 27χρονη στο έγκλημα ήταν το γεγονός ότι ο 41χρονος θέλησε να επικοινωνήσει με τα δυο παιδιά που είχε αποκτήσει με τη σύζυγό του, η οποία είχε αποφασίσει να προχωρήσει τη ζωή της παίρνοντας διαζύγιο και εξασφαλίζοντας μια καλή διατροφή.

Η εισαγγελική λειτουργός, στην αγόρευση της, επιχείρησε να αποδομήσει έναν προς έναν όλους τους ισχυρισμούς της 27χρονης κατηγορουμένης που θέλησε να πείσει το δικαστήριο ότι την ώρα που έστρεφε το μαχαίρι σε βάρος του θύματος της βρισκόταν σε άμυνα προσπαθώντας να προστατεύσει το 2χρονο παιδί της που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό της. Άλλα προκύπτουν όμως από τις μαρτυρικές καταθέσεις, σύμφωνα με την εισαγγελέα.

«Ξεχωρίζει η κραυγή του θύματος “φύγε από το σπίτι μου” τα παιδιά σπεύδουν ειδοποιούν τον πατέρα τους, προσπαθούν να της πάρουν το μαχαίρι.(…) Δεν ταιριάζουν με τα γεγονότα που περιγράφει τα πλήγματα που έχει δεχθεί η θανούσα. Η γυναίκα επλήγη από πίσω. Η κατηγορούμενη είναι σίγουρα πάνω από τη θανούσα. Χτυπάει με πρόθεση να επιφέρει το θάνατο της. Στα πλήγματα που έχει καταφέρει υπάρχει και αναστροφή του μαχαιριού. Γύρισε το μαχαίρι στην πληγή. Επιθυμούσε το θάνατό της.Όλα έχουν γίνει μέσα στο σπίτι», είπε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας απαντώντας στις αιτιάσεις της κατηγορούμενης ότι το θύμα τη σταμάτησε έξω από το σπίτι της, της επιτέθηκε και της επέφερε εκεί τα πρώτα πλήγματα.

«Η κατηγορούμενη είχε ήδη το κοφτερό μαχαίρι μαζί της, δεν ήταν τυχαία στα ψώνια της, ήταν δίπλα της. Πώς κατάφερε να το βγάλει εκείνη την ώρα από τη σκληρή θήκη του; Ήταν ένα προσχεδιασμένο έγκλημα», επεσήμανε η εισαγγελέας συμπληρώνοντας πως πρόκειται για ένα έγκλημα βίαιο που διεπράχθη από μια νεαρή μητέρα.

«Έγκλημα βίαιο, με σωματική επαφή, με αίμα και την παρουσία τριών παιδιών. Η ίδια έκανε αναφορά στη μητρότητα, όμως αγνόησε την ύπαρξη του ίδιου του παιδιού της», τόνισε.

Η εισαγγελέας, καταλήγοντας, ζήτησε την ενοχή της κατηγορουμένης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.