Πέντε τουλάχιστον περιπτώσεις απάτης κατάφερε να εξιχνιάσει η ασφάλεια Λαμίας. Όλες οδηγούσαν στο ίδιο πρόσωπο. Πρόκειται για έναν 44άχρονο, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε κάνει… «επάγγελμα», το να κλέβει ηλικιωμένους.

Τον πρόδωσαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα αλλά και τα θύματά του, τα οποία τον αναγνώρισαν από φωτογραφίες.

Ο επαγγελματίας απατεώνας με τη βοήθεια συνεργού του, απέσπασαν συνολικά το ποσό των 9.850 ευρώ, πλησιάζοντας ηλικιωμένους και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα έχουν οφειλές προς την Εφορία (τρεις περιπτώσεις) και οφειλές προς τη Δ.Ε.Η. (δύο περιπτώσεις). Ππροσποιούμενοι τους υπαλλήλους, έπειθαν αυτούς να τους παραδώσουν το χρηματικό ποσό για τη διευθέτηση της οφειλής.

Μάλιστα σε μια από τις περιπτώσεις, στις 13 Οκτωβρίου, έπεισαν και οδήγησαν 84χρονη σε υποκατάστημα της ΕΤΕ στη Λαμία για να κάνει ανάληψη 6.000 ευρώ τα οποία και της πήραν. Σε μια άλλη περίπτωση, στις 26 Οκτωβρίου, πήραν 250 ευρώ που τους έδωσε η ηλικιωμένη για «οφειλή» του γιου της, αλλά της έκλεψαν και 1.000 ευρώ από το δωμάτιο, την ώρα που η γιαγιά τους ετοίμαζε τσίπουρο για να τους κεράσει.

Πρόκειται για επαγγελματία απατεώνα που και στο παρελθόν είχε εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη για παρόμοια θέματα και οι αστυνομικοί τον αναζητούν, καθώς και τον συνεργό του, του οποίου όμως δεν γνωρίζουν την ταυτότητα.