Συγκλονισμένοι ήταν δικηγόροι, συγγενείς και φίλοι που βρέθηκαν στα δικαστήρια για την εκδίκαση της υπόθεσης του φοβερού τροχαίου που είχε σημειωθεί το Μάρτιο του 2007 στο δρόμο του Σκαλανίου στην Κρήτη.

Μία παρεΐστικη βόλτα είχε μετατραπεί σε ανείπωτη τραγωδία αφού από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκροί δύο φίλοι, ο 23χρονος Ροδάμανθος Κορνάρος και ο 18χρονος Φανούρης Λυρώνης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε υπό το βάρος της νέας τραγωδίας που «χτύπησε» την οικογένεια Κορνάρου. Ο βασικός μάρτυρας, δηλαδή ο 30χρονος αδελφός του Ροδάμανθου, άφησε την τελευταία του πνοή προχθές, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Πρόκειται για μία τραγωδία» δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς» άνθρωπος που γνωρίζει την οικογένεια. «Αυτή η μάνα κήδεψε δύο γιους μέσα σε τέσσερα χρόνια και είχε χάσει και το σύζυγο της. Πού να αντέξει τόσο πόνο. Σήμερα ήταν να εκδικαστεί η υπόθεση για το ένα της παιδί και τελικά βρέθηκε να κηδεύει και το άλλο».

Η εκδίκαση της υπόθεσης με τους δύο νεκρούς είχε ήδη φορτίσει συναισθηματικά την ατμόσφαιρα και η είδηση της κηδείας του 30χρονου βάρυνε ακόμα περισσότερο το κλίμα.

Βασικός κατηγορούμενος είναι ένας νεαρός, φίλος των δύο νένω, ο οποίος τη μοιραία νύχτα οδηγούσε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις. Ήταν ο μόνος που επέζησε αν και είχε τραυματιστεί σοβαρά. 

Ο 23χρονος Ροδάμανθος που εργαζόταν ως ελαιοχρωματιστής ήταν συνοδηγός, ενώ ο «Βενιαμίν» της παρέας, ο 18χρονος Φανούρης, μαθητής νυκτερινού λυκείου, καθόταν πίσω.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο οδηγός σε κάποια φάση ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα, άνω των 150 χιλιομέτρων, όπως προσδιορίζεται. Μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, προσπέρασε προπορευόμενο αυτοκίνητο και στην προσπάθεια του να επανέλθει στο ρεύμα πορείας του, το αυτοκίνητο εξετράπη.

Είναι ενδεικτικό ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις φίλοι εκτοξεύτηκε σε ύψος 5 μέτρων και στη συνέχεια προσέκρουσε με σφοδρότητα στο πλάγιο μέρος λοφίσκου για να πέσει τελικά στο οδόστρωμα και να σταματήσει στο πρανές δεξιά του δρόμου.