Συμμορία ανηλίκων, που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα στη Μυτιλήνη, εξαρθρώθηκε, χθες, μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος τεσσάρων ατόμων, Ελλήνων, ηλικίας από 12 έως 14 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, οι ανήλικοι, το τελευταίο 20ήμερο, είχαν διαπράξει από κοινού, τέσσερις τουλάχιστον κλοπές-διαρρήξεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην πόλη της Μυτιλήνης.

Ως προς τη μεθοδολογία που χρησιμοποίησαν οι ανήλικοι δράστες, ενεργώντας νυχτερινές κυρίως ώρες, εισήλθαν στα καταστήματα, παραβιάζοντας τις εισόδους ή τα παράθυρα τους και αφαίρεσαν χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής αξίας άνω των 1.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων και κατασχέθηκε.

Σε βάρος των γονέων των τεσσάρων ανηλίκων, σχηματίσθηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών σε συναφείς πράξεις.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.