Μετά το «φιάσκο» της αναβολής της δίκης των «μαύρων ταμείων» της Siemens και η υπόθεση που ήδη εκδικάζεται και αφορά το σκέλος με φερόμενο ως πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη τινάζεται στον αέρα. Και αυτό γιατί ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Αγγελής Τριαντόπουλος απεβίωσε με αποτέλεσμα η δίκη που είχε ξεκινήσει στις 11 Νοεμβρίου του 2013 και είχε φτάσει στο στάδιο των απολογιών, εκ του νόμου οδηγείται σε επ´ αόριστον αναβολή.

Η ασθένεια του προέδρου αλλά και η παράλειψη να οριστεί αναπληρωτής στη δίκη δημιουργεί ανυπέρβλητο εμπόδιο στη συνέχισή της. Όπως έλεγε αρμόδια πηγή του Εφετείου δεν ορίστηκε αναπληρωτής καθώς υπήρξε η εκτίμηση πως η δίκη θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα αφού είχε μόνο 5 κατηγορούμενους και λίγους μάρτυρες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και η Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου ζήτησαν όλα τα έγγραφα που αφορούν στην υπόθεση της μετάφρασης του βουλεύματος για την κύρια υπόθεση της Siemens η οποία αναβλήθηκε επ αόριστον. Οι ανώτατοι λειτουργοί της δικαιοσύνης θα μελετήσουν τα έγγραφα και θα αποφασίσουν αν θα παρέμβουν ή όχι.