Εξιχνιάστηκαν, από την Ασφάλεια Καλαμάτας, περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης, σε βάρος ηλικιωμένων στην Καλαμάτα, τη Μεσσήνη και στον Πύργο Ηλείας. Για τις υποθέσεις κατηγορούνται τρεις Έλληνες δύο 47χρονοι και ένας 50χρονος, καθώς και μία 36χρονη Ρουμάνα, Ο 47χρονος και η 36χρονη συνελήφθησαν στην Καλαμάτα.

Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, απάτης, διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απείθειας, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών του.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας της Ασφάλειας Καλαμάτας, πρόεκυψε ότι οι δύο 47χρονοι, ο 50χρονος και η 36χρονη, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη απατών και ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα, παραθέτοντάς τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συγκεκριμένα, προσέγγιζαν πολίτες και αφού δήλωναν ψευδώς την ιδιότητα του εφοριακού ή του λογιστή, με το πρόσχημα, είτε της παροχής βοήθειας για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη συγγενικό τους πρόσωπο, είτε οικονομικών εκκρεμοτήτων συγγενικών τους προσώπων, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν περιέλθει στην κατοχή τους και μετά από οργανωμένη επιχείρηση, εντόπισαν τον έναν 47χρονο και την 36χρονη χθες το πρωί στην Καλαμάτα και προσπάθησαν να τους ελέγξουν. Εκείνοι αρνήθηκαν τον έλεγχο και τράπηκαν σε φυγή με όχημα, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς και διαταράσσοντας με αυτόν τον τρόπο την ασφάλεια της συγκοινωνίας. Λίγο αργότερα εντοπίστηκαν στην Καλαμάτα και συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διεξήχθη, τα μέλη της συμμορίας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν πέντε απάτες, από τις 25 Μαϊου έως την περασμένη Παρασκευή, 1η Ιουλίου, στην Καλαμάτα, τη Μεσσήνη και τον Πύργο Ηλείας, όπου απέσπασαν από ηλικιωμένες γυναίκες, πλην μίας, χρήματα, χρυσαφικά και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 4.000 ευρώ.

Επιπλέον, στην κατοχή του 47χρονου και της 36χρονης, συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 290 ευρώ και πέντε LEV Ρουμανίας, ως προερχόμενα από την τέλεση αξιόποινων πράξεων, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα στο οποίο επέβαιναν, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.