«Ο πατέρας σου δεν είναι άξιος για να πάρει μεγαλύτερο και καλύτερο τρακτέρ». Αυτή φαίνεται να είναι η φράση που εξόργισε τον 14χρονο και τον οδήγησε στην άγρια δολοφονία του συνομήλικού του, στο χωριό Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέρχονται από όσα ομολόγησε ο ανήλικος δράστης στις αρχές ο 14χρονος ισχυρίστηκε ότι αντιμετώπιζε τα πειράγματα και τα αρνητικά σχόλια των υπολοίπων παιδιών του χωριού επειδή δεν μπορούσε να τρέξει όπως οι άλλοι καθώς ήταν πιο ευτραφής, ενώ σχολίαζαν αρνητικά και την ομιλία του.

Ακόμα, ο ανήλικος δράστης φέρεται να είπε ότι δεν το είχε σχεδιάσει ενώ περιέγραψε πως το θύμα στη διαδρομή που έκαναν μαζί το μοιραίο βράδυ δεν σταματούσε να του λέει διάφορα υποτιμητικά πράγματα για τον ίδιο και την οικογένεια του.

ahsdga2

Ο πατέρας του ανήλικου δολοφόνου βρήκε το άψυχο κορμί του 14χρονου

Ακόμα μία δραματική πτυχή στον εφιάλτη που ζει από χθες η τοπική κοινωνία του χωριού Γέφυρα Θεσσαλονίκης και παρακολουθεί συγκλονισμένο το πανελλήνιο, με τη δολοφονία ενός 14χρονου αγοριού από έναν συνομήλικο του, έρχεται στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες για την ώρα πληροφορίες, ο άνθρωπος που ανακάλυψε το άψυχο κορμί του 14χρονου σε ένα χωράφι, δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο του χωριού, ήταν ο πατέρας του συνομήλικου φίλου του που ομολόγησε ότι τον σκότωσε.

ahsdga1 ahsdga3 ahsdga4

Το χρονικό

Oι γονείς του παιδιού -αγρότες που διατηρούν φούρνο στο χωριό- ανησύχησαν και στις 04:30 τα ξημερώματα της Κυριακής ειδοποίησαν την Αστυνομία. Στις 11:30, κάτοικοι της Γέφυρας βρήκαν το αγόρι άγρια δολοφονημένο μέσα σε ένα χωράφι, απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο του χωριού.

Στο σημείο κλήθηκε και έφτασε αμέσως κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και ιατροδικαστής, η οποία διαπίστωσε πως το άτυχο αγοράκι έφερε δύο βαθιά τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό. Διαπιστώθηκε ακόμα ότι προηγήθηκε πάλη ανάμεσα στο θύμα και το δράστη. Δίπλα στο πτώμα βρέθηκαν τα προσωπικά αντικείμενα του μαθητή, χρήματα αλλά και το κινητό του τηλέφωνο, που ήταν απενεργοποιημένο.

Με την πρόοδο των ερευνών, ο 14χρονος φερόμενος ως δράστης κρίθηκε ως υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος για τη δολοφονία και για αυτό προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο για εξέταση. Εκεί υπό το βάρος των στοιχείων φαίνεται ότι λύγισε, ομολογώντας την ενέργεια του. Η εργαστηριακή εξέταση αποτυπώματος που βρέθηκε στο μαχαίρι, όπως και η εξέταση του γενετικού υλικού, αναμένεται να «δείξουν» και επιστημονικά την ταυτότητα του δράστη.

ahsdga6 ahsdga7