Τον συσχετισμό της δικογραφίας για το θάνατο του στελέχους της εταιρείας Vodafone Κώστα Τσαλικίδη με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών ζητά η οικογένεια του εκλιπόντος προαναγγέλλοντας μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων τους σειρά νομικών ενεργειών για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν οι δικηγόροι κ.κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Φραγκίσκος Ραγκούσης παρόντες ήταν ο αδελφός του εκλιπόντος, Παναγιώτης Τσαλικίδης και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Όπως μάλιστα τόνισε μεταξύ άλλων , ο κ. Κακλαμάνης, ήδη στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έχει κληθεί να συμμετάσχει και η ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών) ενώ ζητήθηκε η διαβίβαση και του πορίσματος του εισαγγελέα Εφετών κ. Δημ. Δασούλα βάσει του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της απόπειρας κατασκοπείας.

Για «σκοτεινά σημεία» και «συμπτώσεις» έκανε λόγο ο κ. Ν. Κωνσταντόπουλος αναφερόμενος και σε παραλείψεις της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας ως προς την διερεύνηση του θέματος.

Από την πλευρά της η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για «σκηνοθετημένη αυτοκτονία» και αναφέρθηκε στα πορίσματα τεχνικών συμβούλων της οικογένειας από τα οποία προκύπτει ότι δεν στοιχειοθετείται επαρκώς η αυτοκτονία Τσαλικίδη.

Ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας κ. Φρ. Ραγκούσης σχολίασε την πρόσφατη άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για απόπειρα κατασκοπείας.

«Ο εισαγγελέας βιάστηκε να αποφανθεί ότι είναι απόπειρα. Που το ξέρει; επειδή κάποιοι από αυτούς που παρακολουθήθηκαν του είπαν ότι δεν μιλούσαν από τα κινητά για πολιτικά θέματα;».