Την υπόθεση αρπαγής 23χρονου από Νεπάλ, η οποία διαπράχθηκε στις 30 Μαρτίου στην Αθήνα, εξιχνίασε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το αντίστοιχο τμήμα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Το πρωί της 13ης Απριλίου συνελήφθησαν στην Κυψέλη, οι πέντε αλλοδαποί δράστες της αρπαγής. Πρόκειται για δύο υπηκόους Νεπάλ, ένας 35χρονος και μία 31χρονη, έναν 28χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές, έναν 32χρονο υπήκοο Πακιστάν και έναν 27χρονο υπήκοο Ινδίας.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθη και ένας 29χρονος από το Βέλγιο για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής, της απόπειρας εκβίασης, της ληστείας και της σωματικής βλάβης καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων.

Ειδικότερα, ύστερα από διερεύνηση καταγγελίας, η οποία υπεβλήθη στις Αρχές Νεπάλ και περιήλθε σε γνώση μέσω του Τμήματος Interpol της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, σχετικά με την απαγωγή 23χρονου υπηκόου Νεπάλ, το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, πραγματοποίησε πολυήμερη έρευνα και εντόπισε δύο οικίες στην περιοχή της Κυψέλης, ως πιθανά σημεία απόκρυψης του 23χρονου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο απαχθείς εισήλθε προ διετίας στην Ελλάδα και διέμενε αρχικά στην Θεσσαλονίκη και ακολούθως στην Αθήνα. Στις 30 Μαρτίου απήχθη στην Αθήνα, από άγνωστα άτομα τα οποία στη συνέχεια επικοινώνησαν με συγγενικό του πρόσωπο στο Νεπάλ, απαιτώντας χρηματικό ποσό για την απελευθέρωση του. Στη συνέχεια, και καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της απαγωγής του, οι δράστες συνέχισαν τις τηλεφωνικές επαφές μαζί του απειλώντας ότι θα σκότωναν τον 23χρονο εάν δεν κατέθετε έως τις 13 Απριλίου το χρηματικό ποσό των 14.000 ευρώ.

Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, εντοπίσθηκε ο απαχθείς δεμένος χειροπόδαρα και εμφανώς καταπονημένος, με τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα, καθώς και οι πέντε δράστες οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Σε δεύτερο διαμέρισμα που πραγματοποιήθηκε έρευνα, βρέθηκε ο 29χρονος υπήκοος Βελγίου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν οκτώ συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη συνολικού βάρους 16 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.