Την έκδοση στην Κύπρο του Ευθ. Μπουλούτα, συνεργάτη του Α. Βγενόπουλου, εισηγήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας Δ. Δασούλας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε την έκδοση του πρώην διευθύνοντος  συμβούλου της Λαϊκής Τράπεζας , στη διάρκεια της συζήτησης έφεσης που άσκησε ο κ. Μπουλούτας κατά της απόφασης του Συμβούλιο Εφετών με την οποία αποφασίστηκε η έκδοση του στις Κυπριακές αρχές για υπόθεση της  πρώην Λαϊκής Τράπεζας.

Ο κ. Δασούλας στην πρόταση του ζήτησε την έκδοση του κ. Μπουλούτα για την κατηγορία της τήρησης ψευδών λογαριασμών από διευθυντές εταιρειών, καθώς θεωρεί πως μόνο για αυτήν- από τις τέσσερις που αντιμετωπίζει- προκύπτει «διπλό αξιόποινο», δηλαδή προβλέπεται και στο Ελληνικό Ποινικό Δίκαιο.

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι του κ. Μπουλούτα επέμειναν στον ισχυρισμό ότι η συγκεκριμένη κατηγορία όπως και οι υπόλοιπες  στην Ελλάδα αποτελούν απλή διοικητική παράβαση και όχι ποινική.

«Εχθρικές ενέργειες» χαρακτήρισε ο κ. Μπουλούτας  το αίτημα των Κυπριακών Αρχών υποστηρίζοντας ότι επιχειρούν να τον καταστήσουν αναξιόπιστο καθώς είναι ο κύριος μάρτυρας σε διεθνή διαιτησία στην Ουάσιγκτον που αφορά την εταιρεία  Μarfin  και την Κυπριακή Δημοκρατία. Επιπλέον, ζήτησε στην περίπτωση που κριθεί ότι οι πράξεις του «τυγχάνουν ποινικής αντιμετώπισης»,  η δίκη του να γίνει στην Ελλάδα, αφού «στην Κύπρο δεν θα έχει δίκαιη δίκη».

Υπενθυμίζεται ότι στον κ.  Μπουλούτα  αποδίδονται από τις κυπριακές Αρχές οι κατηγορίες της χειραγώγησης της αγοράς, της συνωμοσίας προς καταδολίευση, της παρουσίαση ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και απόκρυψης της απομείωσης της υπεραξίας της Τράπεζας και της τήρησης ψευδών λογαριασμών από διευθυντές εταιρειών.

Τέλος , αξίζει να σημειωθεί ότι το  Συμβούλιο Εφετών έχει ανάψει το πράσινο φως και για την έκδοση του Μάρκου Φόρου, επίσης συνεργάτη του κ. Βγενόπουλου, αλλά  η έφεσή του δεν έχει συζητηθεί ακόμα.