Την άμεση απόσυρση της διάταξης για την περικοπή 15% επιδόματος βιβλιοθήκης ζητούν με ανακοίνωσή τους όλα τα μέλη των Δικαστικών Ενώσεων οι οποίοι επιφυλάσσονται για περαιτέρω αντιδράσεις όπως μεταβολή των όρων άσκησης του λειτουργήματός τους.

Γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι θα εργάζονται μέχρι τις τρεις το μεσημέρι που συμπληρώνεται το ωράριο λειτουργίας των δικαστηρίων και δεν θα παίρνουν εργασία για το σπίτι, όπως κατά κόρον συμβαίνει σήμερα.

Οι δικαστικοί λειτουργοί παραθέτουν τις συνολικές μειώσεις στις ετήσιες αποδοχές σε όλες τις βαθμίδες της δικαιοσύνης. Ξεκινώντας από το βαθμό του ειρηνοδίκη η ετήσια μείωση ανέρχεται σε 8.484,33 ευρώ και στους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων φτάνει στα 25.504,93 ευρώ.

Οι πρόεδροι των έξι δικαστικών Ενώσεων με κοινό υπόμνημά τους προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, το οποίο κοινοποίησαν και στον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτ.Παπαιωάννου αναφέροντας ότι: «Η μείωση των αποδοχών μας όσο και κάθε ενδεχόμενη στο μέλλον μας βρίσκει αντίθετους, όπως και η σύνδεση των αποδοχών μας με αυτές των δημοσίων υπαλλήλων, ζητούμε την άμεση απόσυρση της διάταξης που μας αφορά και την άμεση συνάντησή μας, επιφυλασσόμενοι για τις περαιτέρω αντιδράσεις και κινητοποιήσεις μας όπως π.χ μεταβολή των όρων ασκήσεων του λειτουργήματός μας, γεγονός το οποίο ενδεχομένως θα προκαλέσει την ανάγκη αναπροσαρμογής του πλαισίου παροχής των οφειλομένων υπηρεσιών ,ως προς τον τόπο και χρόνο, σε σχέση με τα μέχρι τώρα ισχύοντα ,με συνέπειες που δεν μπορούν να προβλεφθούν».