Αδιάλλακτη εμφανίζεται η κυβέρνηση για το θέμα των 300 απεργών πείνας που διαμένουν στο Μέγαρο Υπατία, όμως, αποφασισμένοι εμφανίζονται και οι απεργοί. Την ίδια ώρα πάντως, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο γυναικών, οι οποίες, σύμφωνα με καταγγελία γιατρού του Ερυθρού Σταυρού, εμπόδιζαν τους απεργούς πείνας που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, να λάβουν τροφή.

«Δεν πτοούνται οι απεργοί πείνας. Τυλίχτηκαν με κουβέρτες και ντύθηκαν με πιο ζεστά ρούχα. Τους βοήθησε και ο κόσμος που τους έφερε διάφορα πράγματα» αναφέρει στο newsbeast.gr ο Πέτρος Γιώτης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης.

Την ίδια ώρα και ο επικεφαλής της ιατρικής τους ομάδας, Θανάσης Καραμπέλης, αναφέρει στο newsbeast.gr ότι «είναι σωστό μετά τις 20 ημέρες απεργίας πείνας, οι απεργοί να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Είναι πολύ καλύτερο από ιατρικής πλευράς. Μετά την 20η ημέρα απεργίας πείνας, είναι επικίνδυνο κανείς να μην είναι στο νοσοκομείο. Είναι πολύ ασφαλέστερη η απεργία πείνας με την κάλυψη του νοσοκομείου. Όχι δηλαδή να πεθάνουν ως απεργοί πείνας στα νοσοκομεία. Ή να υποστούν την ψυχολογική πίεσης της κυβέρνησης για να τραφούν παρά τη θέλησή τους».

Τόσο ο κ. Γιώτης όσο και ο κ. Καραμπέλης αναφέρουν ότι από την συνάντηση της περασμένης Παρασκευής που είχαν με επιτελείς της κυβέρνησης ώστε να δοθεί μία λύση για το θέμα των 300 απεργών, από τότε καμία επαφή δεν έχει γίνει.

«Η κυβέρνηση φαίνεται αδιάλλακτη. Θα δούμε ποιος θα κερδίσει στο τέλος. Οι απεργοί πείνας από μόνοι τους λένε ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Οι απεργοί πείνας έδωσαν την απάντησή τους και περιμένουν από το Ραγκούση αυτό που τους είπε. Ότι θα ακούσει την απόφασή τους και θα επανέλθει. Έκτοτε, μόνο απειλές ακούγονται από την κυβέρνηση. Τίποτα παραπάνω», αναφέρει ο κ. Γιώτης.

Και ο κ. Καραμπέλης προσθέτει: «Η κυβέρνηση μπορεί να θέλει νεκρούς εμείς οι γιατροί δεν θέλουμε νεκρούς.
Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης θα οδηγήσει σε θανάτους. Αν αυτή είναι η επιλογή της κυβέρνησης, θα έχει και συνέπειες, όποιες κι αν είναι αυτές».

Για την ιστορία πάντως, οι απεργοί πείνας διανύουν την 43η ημέρα αποχής από το φαγητό και στα νοσοκομεία νοσηλεύονται σχεδόν 90 άτομα.