Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο από την κινηματογραφική ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Αμαλιάδα, καθώς οι δράστες «σήκωσαν» τα κοσμήματα μέσα σε ένα λεπτό.
Πιο αναλυτικά, λίγο πριν τις 4:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, τουλάχιστον έξι άτομα έφτασαν στο σημείο με κλεμμένο όχημα, το οποίο χρησιμοποίησαν ως «πολιορκητικό κριό» για να ξηλώσουν κυριολεκτικά το ρολό ασφαλείας του καταστήματος.
Πάντα με τις ίδιες πηγές οι δράστες «έφραξαν» το δρόμο που οδηγούσε στο σημείο, αφήνοντας το αυτοκίνητό τους στη μέση της οδού με αλάρμ, προκειμένου να κάνουν ήσυχοι… τη δουλειά τους.
Με λοστούς έσπασαν την τζαμαρία, εισέβαλαν στο εσωτερικό και μέσα σε λιγότερα από δύο λεπτά είχαν αδειάσει τις προθήκες, εξαφανιζόμενοι πριν προλάβει κανείς να αντιδράσει.
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στη διάρρηξη είχε κλαπεί πριν από μερικές μέρες από την περιοχή της Μανωλάδας, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.
Οι Αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, ενώ «χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή για ίχνη των δραστών. Δεν αποκλείεται η σπείρα να έχει πραγματοποιήσει και άλλα παρόμοια «χτυπήματα» στην Ηλεία και γειτονικούς νομούς.