Να επιδεικνύει τον πλούσιο βίο του και ιδιαίτερα το πολυτελές γερμανικό τζιπ που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του, συνήθιζε ο 36χρονος που κατηγορείται ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας που εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών και κατηγορείται ότι έφερνε στην Ελλάδα ποσότητες κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ από τη Λατινική Αμερική που κατέληγαν στο λιμάνι του Πειραιά.

Πρόκειται για το τζιπ που οι αστυνομικοί χρειάστηκε να πυροβολήσουν τρεις φορές στα ελαστικά προκειμένου να το ακινητοποιήσουν, καθώς ο 36χρονος επιχείρησε -το πρωί της Δευτέρας κι ενώ τον είχαν κυκλώσει- να εμβολίσει οχήματα και μοτοσικλέτες της ΕΛ.ΑΣ., αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Αρχικά, ο 36χρονος κατάφερε να διαφύγει, ωστόσο στην οδό Δημοκρατίας στο Κερατσίνι εγκλωβίστηκε και προσέκρουσε πάνω σε όχημα του «ελληνικού FBI» με συμβατικές πινακίδες, αλλά και στη μοτοσικλέτα ενός πολίτη που περνούσε τυχαία από το σημείο. Τελικά, συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε βαρύτατη δικογραφία, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο άτομο είναι ήδη σεσημασμένο για άλλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε μετά από πληροφορία της DEA για φορτίο κοκαΐνης που θα έφτανε στο λιμάνι του Πειραιά με κοντέινερ από τη Λατινική Αμερική. Μία πρακτική όλο και πιο συχνή για τα καρτέλ αλλά και τους συνεργούς τους στην Ευρώπη, με τον 36χρονο να λειτουργεί για λογαριασμό της αλβανικής μαφίας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «ο 36χρονος, αποτελούσε το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος για το συντονισμό της εισαγωγής των ναρκωτικών στον Λιμένα Πειραιώς, καθώς και την παράδοσή τους σε άλλα εγκληματικά δίκτυα. Παράλληλα, είχε άμεση επαφή με τους χρηματοδότες – εντολείς έτερων εγκληματικών ομάδων, οι οποίοι παρείχαν κρίσιμες πληροφορίες (όνομα πλοίου, ημερομηνία άφιξης, αριθμός/θέση κοντέινερ), τις οποίες μετέφερε στα λοιπά επιχειρησιακά του μέλη».

Κομβικό ρόλο είχε κι ένας 41χρονος, ο οποίος «διατηρούσε στενές επαφές με το αρχηγικό μέλος και τους εντολείς – χρηματοδότες, ενώ εργαζόταν στον Λιμένα Πειραιώς ως εργολάβος – χειριστής μηχανημάτων, συντονίζοντας τις επιμέρους ενέργειες της ομάδας». Το σύνολο των 7 συλληφθέντων εργάζονταν στο λιμάνι του Πειραιά και είχαν πρόσβαση στον σταθμό των εμπορευματοκιβωτίων, όπου εκεί έφταναν τα ναρκωτικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν κρυμμένα στο σύστημα κλιματισμού του κοντέινερ.

Από τη δομή της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με τον ρόλο που είχε κάθε μέλος, τον διεθνικό χαρακτήρα της και τον τρόπο δράσης των εμπλεκομένων (απόκρυψη κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ, χρήση λιμενεργατών με ελεύθερη πρόσβαση σε χώρους του λιμανιού, στα πλοία και στα φορτία, καθώς και από τις ποσότητες κοκαΐνης και τα χρηματικά ποσά που κατασχέθηκαν) προκύπτει επαγγελματική υποδομή με συνεχή εγκληματική δραστηριότητα και παράνομα κέρδη που ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 34.256,76 γραμμάρια κοκαΐνης, 109.255 ευρώ, 3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 3 πιστόλια εκ των οποίων τα 2 κρότου-λάμψης, 102 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας 13 κινητά τηλέφωνα και 2 τάμπλετ, 3 αυτοκίνητα, 4 μοτοσικλέτες, ηλεκτρονική συσκευή μέτρησης χρημάτων μάρκας, καθώς και πλήθος εγγράφων φορτοεκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων πλοίων.