Ενώπιον του εισαγγελέα στην Ευελπίδων αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, Πέμπτη (20/6), γύρω στις 9:00 ο Απόστολος Λύτρας. Ο ποινικολόγος παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης κατόπιν του εντάλματος σύλληψης εναντίον του που εκδόθηκε από τις δικαστικές αρχές, μετά την άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, όταν απολογήθηκε για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Η δικαστική λειτουργός έκρινε ότι παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι, που είχαν επιβληθεί στον ποινικολόγο μετά την απολογία του για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακρίτρια αντικατέστησε τη διάταξη που εξέδωσε τη Δευτέρα με την οποία αποφάσιζε να τον αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, με διάταξη για προσωρινή κράτηση.

Επί της ουσίας, η ανακρίτρια έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της πλευράς της 37χρονης συζύγου του Αποστόλου Λύτρα, ότι από χθες το βράδυ έχουν παραβιαστεί οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί και γι’ αυτό ενημερώθηκε επίσημα από τη δικογραφία που της εστάλη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ο Απόστολος Λύτρας το βράδυ της Τετάρτης 19/6 μεταφέρθηκε για λόγους ασφαλείας στο αστυνομικό τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας.

«Πραγματικά απορώ», λέει ο Λύτρας

Κατά τη διάρκεια δηλώσεών του έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης, ο Απόστολος Λύτρας είπε «δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό επεισόδιο. Πραγματικά απορώ».

«Ήταν μία πρωτοβουλία της κόρης μου επειδή χρειαζόταν χρήματα, γιατί έπρεπε να ταξιδέψει η αδερφή της στην Κύπρο και πήγανε μόνα τους τα παιδιά, έχοντας μία άριστη σχέση με τη Σοφία, δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι», υποστήριξε.

«Είχαν ενημερώσει ότι θα περάσει η μεγάλη μου κόρη, να πάρει κάποια πράγματα. Δεν απάντησαν και, λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε, δεν θεώρησε ότι θα γίνει τίποτα. Και με την πρώην σύζυγό μου διατηρούσε πολύ καλή σχέση, όπως και με τον δικηγόρο», πρόσθεσε ο ποινικολόγος.

«Δεν υπάρχει απειλητικό μήνυμα. Δεν θα έβαζα ποτέ εγώ να απειλήσει κανείς τη γυναίκα μου. Είναι δεδομένο ότι η πράξη μου είναι κατακριτέα, έχω κάνει λάθος, θα πληρώσω για το λάθος μου, αλλά νομίζω ότι από ένα σημείο και μετά φτάνουμε στην υπερβολή», είπε ο Λύτρας.

Μήνυση στη σύζυγό του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση έκανε ο Απόστολος Λύτρας

Μήνυση κατά της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, κατέθεσε ο Απόστολος Λύτρας.

Η κυρία Πολυζωγοπούλου συνελήφθη μετά τη μήνυση, αλλά με προφορική εντολή εισαγγελέα αναμένεται να αφεθεί ελεύθερη.