Λίγο πριν από την ομαδική αποστολή των παγιδευμένων δεμάτων βρέθηκαν στην Αθήνα οι 4 φοιτητές που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα από την Αντιτρομοκρατική στην οδό Φορμίωνος στο Βύρωνα. Οι τέσσερις, εκτιμάται πως ανήκουν στον “βόρειο” πυρήνα της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, και αποτελούσαν μαζί με τον Γιάννη
Σκουλούδη, που έχει συλληφθεί και 3 ακόμη άτομα τον επιχειρησιακό πυρήνα της οργάνωσης στη συμπρωτεύουσα.

Τον Οκτώβριο οι τέσσερις νοίκιασαν τα δύο σπίτια σε Βύρωνα και Ταύρο, με πλαστά στοιχεία ταυτότητας, τα οποία βρέθηκαν στους υπολογιστές που κατάσχεσε η Αντιτρομοκρατική χθες.

Η Αντιτρομοκρατική έφτασε στα ίχνη τους από την ανάλυση των τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχαν με τα 6 άτομα που πρόσφατα συνελήφθησαν με την κατηγορία της συμμετοχής τους σε τρομοκρατική οργάνωση. Οι 3 από τους τέσσερις είναι ηλικίας 22 ετών και ο τέταρτος, ο βενιαμίν της “παρέας” μόλις έκλεισε τα 20 του χρόνια. Ο ένας σπουδάζει στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο δεύτερος στην Πολυτεχνική σχολή του Αριστοτελείου, ο τρίτος στη σχολή Δασολογίας και Γεωπονίας στη Θεσσαλονίκη.

Η εκτίμηση των διωκτικών αρχών είναι πως οι 4 είχαν έρθει στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν με τα υπόλοιπα ασύλληπτα μέλη των Πυρήνων σε χτύπημα που ετοίμαζε η οργάνωση ενόψει της δίκης της 17ης Ιανουαρίου, των 13 συλληφθέντων μελών της Συνωμοσίας.