Στο πλαίσιο μιας μεγάλης επιχείρησης, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνέλαβε δέκα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται σε τρομοκρατικά χτυπήματα στην Αττική: Βομβιστική επίθεση σε τράπεζα, επίθεση με χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου, τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε κατασκευαστική εταιρεία.

Για αυτές τις επιθέσεις είχε αναλάβει την ευθύνη η πρωτοεμφανιζόμενη, μόλις τον περασμένο Ιούλιο, οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», μέλη της οποίας φέρονται να είναι οι 8 που πιάστηκαν από την Αντιτρομοκρατική, ηλικίας 28 έως 40 ετών.

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση. «Είναι μια επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας. Συμπεριλαμβάνονται 10 άτομα, ανάμεσά τους 4 έγκλειστοι. Σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Η έρευνα συνεχίζεσαι, καθώς μπορεί να έχουν εξιχνιαστεί 5 επιθέσεις, αλλά ελέγχεται εάν περιλαμβάνονται και σε άλλες. Κάποιοι σχετίζονται με την επίθεση στη Θεσσαλονίκη, όπως και για μία επίθεση που έγινε σε λανθασμένη διεύθυνση. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και οι δύο στρατιωτικοί. Δεν ξέρω εάν βρίσκονται σε καθεστώς ή αν τελούσαν υπό άλλο καθεστώς, όπως διαθεσιμότητα».

Για την υπόθεση μίλησε και ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης. «Πλέον, μανδύας πίσω από αυτές τις οργανώσεις δεν είναι η ιδεολογία, αλλά στηρίζουν οι ποινικοί και το χρήμα. Δεν υπάρχει Ρομπέν των Δασών. Εδώ προκύπτει ότι επιστρατεύουν συγκεκριμένες ειδικότητες για να φτιάξουν μια τρομοκρατική οργάνωση με σκοπό το κέρδος. Είναι δεδομένο πως υπάρχει αυτό το παλιό δήθεν ιδεολογικό υπόβαθρο που πλέον έχει εμπορευματοποιηθεί. Αυτό που έχετε εσείς ως ρεπορτάζ είναι η κορυφή ενός παγόβουνου που έχει μεγάλη βάση. Πάντα θα υπάρχει διαφθορά και πρέπει να υπάρχει κάποιος να την προλαμβάνει».

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου πρόσθεσε: «Για τους συγκεκριμένους κατηγορούμενος δεν σταματά εδώ η έρευνα».

«Οι δύο στρατιωτικοί τούς έδωσαν την τεχνογνωσία»

Στην υπόθεση αναφέρθηκε και ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα». «Άρχισε η καλή δουλειά, έπεται και συνέχεια», τόνισε αρχικά για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Συνέχισε λέγοντας: «Η ΓΑΔΑ των κακοποιών είναι ο Κορυδαλλός, όλοι ξέρουμε τι γίνεται μέσα στις φυλακές, για το ίντερνετ, για τα ναρκωτικά που πουλάνε, εδώ κάνουνε μέχρι και ρεβεγιόν στους διαδρόμους. Όταν μπορεί ο άλλος να έχει ίντερνετ, κινητό και να κάνει γλέντια μέσα, μπορεί να κάνει και αυτά».

Σχετικά με τη δράση των δύο συλληφθέντων οι οποίοι είναι πυροτεχνουργοί και φέρονται να συνεργάζονται με τους υπόπτους, ανέφερε στον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου ότι «Ο ένας είναι της αεροπορίας και ο άλλος του στρατού, ήταν και οι δυο πυροτεχνουργοί. “Θα μου δώσεις τόσα και θα σου πουλήσω τεχνογνωσία”, λένε ουσιαστικά στους κακοποιούς – τρομοκράτες.

Πουλούσαν την εκπαίδευση που πήραν από τον στρατό στις ειδικές δυνάμεις. Δεν τους νοιάζει. Είναι επίορκοι και κοιτούν το προσωπικό τους κέρδος».

Αναφέρθηκε και στις συνεργασίες που δημιουργούνται μέσα στις φυλακές λέγοντας: «Ξέραμε από την εποχή Μαζιώτη για τις συνεργασίες. Η ώσμωση δεν είναι κάτι καινούργιο για την ελληνική αστυνομία.

Οι ποινικοί κολλάγανε με τους αντιεξουσιαστές και κάνανε παιχνίδι».

Για το εάν σχετίζεται με την πρόσφατη τρομοκρατική ενέργεια στη Σταδίου τόνισε: «Μεγάλη περίπτωση τρομοκρατίας, αλλά δεν έχει να κάνει με την άλλη υπόθεση που έβαλε τη βόμβα στη Σταδίου».