Ακόμα ένα περιστατικό ενδοσχολικής βίας, αυτή τη φορά μέσα σε σχολείο κατά τη διάρκεια διαλείμματος, σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Τετάρτης. Ειδικότερα, στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά πέντε μαθητές 17 και 18 ετών ξυλοκόπησαν 18χρονο συμμαθητή τους για ασήμαντη αφορμή, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο.

Η μητέρα του 18χρονου περιγράφει στην ΕΡΤ, τη στιγμή της επίθεσης που δέχτηκε ο γιος της από συμμαθητές του στην αυλή του σχολείου.

«Απ’ ό,τι μου είπε το παιδί, του έκαναν κεφαλοκλείδωμα, τον χτυπούσαν στο κεφάλι και στα πλευρά» περιγράφει η μητέρα του.

«Θα αποδοθούν οι ευθύνες»

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Λαγκαδά, Δημήτρης Χατζόπουλος τονίζει πως «είναι καθαρή περίπτωση προσωπικής αντιδικίας μαθητών. Δεν έχει καμία σχέση με οπαδικά από την πληροφορία, που έχω. Γίνονται οι έρευνες, θα αποδοθούν οι όποιες ευθύνες πρέπει να αποδοθούν».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Παιδείας δήμου Λαγκαδά, Χαράλαμπος Κυργιάννης επισημαίνει: «Καταδικάζουμε το γεγονός. Δυστυχώς το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας όπως παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα έχει αποκτήσει κάποια έξαρση».

Οι πέντε μαθητές συνελήφθησαν και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για σωματική βλάβη. Αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα.