Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της 13χρονης που προσπάθησε να βιάσει ο «δράκος των ασανσέρ» στον Άγιο Παντελεήμονα, με τις αρχές να πραγματοποιηθούν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

Η κοπέλα μίλησε στο Mega και είπε πως «πήγα στο ασανσέρ και τότε ένας άνδρας ήρθε στο ασανσέρ και με ρωτάει. Είπε κάποιο όνομα κι αν ξέρω το σπίτι του, εγώ είπα όχι. Κι όταν πήγα να ανοίξω την πόρτα, αυτός μου κράτησε το χέρι και με τράβηξε πίσω και πάτησε όλα τα νούμερα και συνέχισε να με ακουμπάει στο σώμα».

«Εγώ άρχισα να τσιρίζω κι αυτός έβαλε το χέρι του στο στόμα μου για να μην μπορώ», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, η μητέρα της 13χρονης μίλησε στο Mega και είπε ότι «καθώς γυρνούσε το παιδί, ακούω φωνή στην πολυκατοικία. Ακούω ένα ουρλιαχτό, ένα “α”. Μετά στη συνέχεια, άρχισε το παιδί να ουρλιάζει. Λέω στον άντρα μου, το παιδί. Έρχεται το παιδί με φόβο και μου χτυπάει την πόρτα δυνατά και μου λέει: “μαμά δεν άκουσες; Πήγαν να με βιάσουν στο ασανσέρ”», είπε η μητέρα της 14χρονης.

Δύο επιθέσεις σε παιδιά

Ο δράστης έχει επιτεθεί σεξουαλικά σε δύο κορίτσια, με πρώτο θύμα τη 13χρονη. Λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (22/1) ενώ εισερχόταν στην πολυκατοικία που διαμένει, άγνωστος άνδρας την ακινητοποίησε και έκανε με τα δάχτυλα του χεριού του το σχήμα του όπλου για να της προκαλέσει φόβο, απειλώντας την ότι θα τη σκοτώσει. Ο δράστης με χρήση σωματικής βίας (σ.σ. χωρίς ευτυχώς να την τραυματίσει) την ανάγκασε να παραμείνει εντός του ασανσέρ, τη θώπευσε στο στήθος και στη συνέχεια αποχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Έπειτα, το μεσημέρι της Τετάρτης (24/1) υπήρξε και δεύτερη καταγγελία στο Τ.Α Αγίου Παντελεήμονα από ένα 14χρονο κορίτσι από την Αλβανία. Η ανήλικη, παρουσία της μητέρας της, κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι την Κυριακή (21/1) και περί ώρα 16:50 το απόγευμα, επιστρέφοντας στην οικία της και ενώ βρισκόταν στο ασανσέρ της πολυκατοικίας, ένιωσε την πόρτα του ασανσέρ να ανοίγει και εντός εισήλθε ένας άγνωστος στην ίδια άνδρας.

Ο δράστης μιλώντας αγγλικά και σπαστά Ελληνικά, επιχείρησε να συνομιλήσει μαζί της χωρίς να τα καταφέρει. Κατόπιν μόλις έσβησαν τα φώτα του ασανσέρ, την θώπευσε στο στήθος. Η ανήλικη άρχισε να φωνάζει και ο δράστης με το δεξί του χέρι, της έκλεισε το στόμα και προσπάθησε να την τραβήξει έξω από το ασανσέρ. Η ανήλικη κατάφερε να διαφύγει προς την οικία της και ο δράστης έτρεξε σε άγνωστη κατεύθυνση.