Νέες πληροφορίες που βγήκαν στη δημοσιότητα αναφέρουν ότι η εταιρεία στην οποία ανήκε το βυθισμένο Raptor στη Λέσβο μπορεί να σχετίζεται με ένα πλοίο που είχε μεταφέρει παράνομα χιλιάδες όπλα στην Ελλάδα.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στην εκπομπή Live News και δήλωσε ότι οι αξιωματικοί του Λιμενικού ερευνούν το ενδεχόμενο να συνδέεται με το «Haddad 1», που εντοπίστηκε στα Χανιά τον Σεπτέμβριο του 2015. Τότε, είχε διαπιστωθεί πως μετέφερε 5.000 όπλα από την Τουρκία στο λιμάνι της Λιβύης.

Επίσης, δήλωσε ότι σύμφωνα με στοιχεία των Διεθνών Ελέγχων Ναυσιπλοΐας, η προηγούμενη εταιρία, η οποία από το 2022 ανήκει σε μία εταιρεία αιγυπτιακών συμφερόντων, είχε ως έδρα την Τρίπολη του Λιβάνου και είχε χαρακτηριστεί κατά 60% επικίνδυνη. Αυτή είναι μία βαθμολόγηση που δίνεται στις εταιρίες σε σχέση με τα ατυχήματα που μπορεί να προκαλούν και με τα πορίσματα των ελέγχων που έχουν γίνει στα πλοία, αλλά και των κινδύνων που υπάρχουν στο να μεταφέρουν παράνομο φορτίο.

Για ένα πλοίο, για το οποίο υπάρχουν ενδείξεις πως προέβη σε μία ύποπτη κίνηση, ο μέσος όρος ποσοστού που του δίνεται είναι 5-8%. Στη συγκεκριμένη εταιρία έχουν γίνει από το Λίβανο 5 έλεγχοι, ενώ ο μέσος όρος ελέγχου σε μία εταιρία είναι μία φορά τον χρόνο. Στον έλεγχο διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων, ενώ για την καινούρια εταιρία ο έλεγχος ξεκινάει τώρα.