Υπόθεση φρίκης, αποδεικνύεται αυτή του θανάτου της 23χρονης, μητέρας τριών παιδιών, Φαίης Μπακογιώργου που βρέθηκε νεκρή το 2021 στα Πατήσια, ενώ χρειάστηκαν δύο χρόνια για να διωχθούν η μητέρα της, η αδερφή της και η σπιτονοικοκυρά της, ως αυτουργοί του εγκλήματος.

Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως σοκάρουν. Σύμφωνα με το MEGA, η μητέρα, η αδερφή και η σπιτονοικοκυρά της Φαίης, της είχαν κάνει τη ζωή κόλαση, καθώς την κακοποιούσαν με κάθε πιθανό τρόπο. Η σπιτονοικοκυρά μάλιστα κατηγορείται πως ήταν όχι μόνο η μαστροπός της αλλά και εκείνη που την ξυλοκοπούσε συστηματικά.

Τα βασανιστήρια ήταν καθημερινά ακόμα και σε προχωρημένη κύηση στο τέταρτο παιδί της. Την πίεζαν να πέφτει πάνω σε διερχόμενα αυτοκίνητα ώστε να παίρνουν αποζημιώσεις από οδηγούς. Ο πατέρας της Φαίης είχε υποβάλει μήνυση, ενώ είχε προσλάβει και ιδιωτικό ερευνητή.

Η αστυνομία πήρε κατάθεση ακόμα και από ένα από τα παιδιά του θύματος, το οποίο παρουσία παιδοψυχολόγου, κατέθεσε ότι η σπιτονοικοκυρά χτυπούσε τη μητέρα του. Υπάρχει άλλη μια αντίστοιχη κατάθεση από ένοικο της πολυκατοικίας, ο οποίος μιλά για ξύλο και σε ένα από τα τρία παιδιά της.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το MEGA, εκτιμάται ότι η δολοφονία έγινε μέσα στο σπίτι – κολαστήριο και η άτυχη 23χρονη μεταφέρθηκε στο σημείο που βρέθηκε σε δεύτερο χρόνο, όπου βρέθηκε τυλιγμένη με κουβέρτα και από πάνω της είχε σκουπίδια.

Η δήλωση του πατέρα της

«Το μόνο που έχω να πω είναι ότι, έκανα έναν αγώνα και ο Θεός με λυπήθηκε και βρέθηκαν οι δολοφόνοι του παιδιού μου. Η δικαίωση ήρθε. H ψυχούλα του παιδιού μου τώρα θα είναι αγνή», είπε συντετριμμένος ο πατέρας της, μιλώντας στο MEGA. Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό πως η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της μητέρας, της αδελφής αλλά και της σπιτονοικοκυράς της Φαίης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η νεαρή πολύτεκνη μητέρα είχε εντοπιστεί νεκρή το πρωί της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου 2021 στην οδό Τύχης στα Πατήσια, περίπου 500 μέτρα μακριά από το σπίτι που έμενε.

Στο διαμέρισμα στα Πατήσια έμενε μαζί με τη μητέρα, την αδελφή της αλλά και μια τρίτη γυναίκα. Το «Φως στο Τούνελ» και η Αγγελική Νικολούλη είχαν ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση παρουσιάζοντας μαρτυρίες που έκαναν λόγο για εκμετάλλευση και κακοποίηση της γυναίκας από τη σπιτονοικοκυρά.

Οι τρεις γυναίκες είναι αντιμέτωπες με βαρύτατες κατηγορίες από ανθρωποκτονία και εμπορία ανθρώπων.

Κατηγορούνται και για δεύτερη δολοφονία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, οι δολοφονίες οι οποίες αποδίδονται σε αυτά τα τρία άτομα είναι δύο και όχι μία. Σύμφωνα με τη δίωξη που ασκήθηκε, θύμα δολοφονικής ενέργειας είναι και μία ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία διέμενε στο ίδιο διαμέρισμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, και αυτή η γυναικά είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου ενώ φαίνεται πως οι γυναίκες την εκμεταλλεύονταν. Η ερεύνα έγινε από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, και σύμφωνα με τα στοιχεία, η μητέρα και η αδελφή της Φαίης είχαν γνωρίσει την μαστροπό-σπιτονοικοκυρά και αποφάσισαν την εκπόρνευση της άτυχης κοπέλας.