«Βρέθηκα σε απόγνωση» ανέφερε ο 40χρονος που φέρεται να απέσπασε προκαταβολές από 31 διαφορετικούς επίδοξους ενοικιαστές του διαμερίσματός του στην Αγία Παρασκευή.

Ο ίδιος είναι δικηγόρος και συστήνεται ως τυφλός σύμφωνα με το MEGA. Παράλληλα δηλώνει ότι βρέθηκε να έχει οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της απόλυσής του από τη Βουλή. «Με απέλυσαν γιατί έγιναν κάποιες καταγγελίες από ανθρώπους άσχετους με τα ενοίκια ότι μου δάνεισαν κάποια χρήματα στα οποία δεν ήμουν τυπικός με την επιστροφή τους».

Ο άνδρας που φέρεται να εξαπάτησε 31 ενοικιαστές, δήλωσε μιλώντας στο MEGA: «Ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους αυτούς. Βρέθηκα σε απόγνωση. Από την άλλη εκμεταλλεύτηκαν κι εκείνοι το γεγονός εν γνώση τους ότι ένα τόσο μεγάλο ακίνητο νοικιάζεται σε μια τιμή δώρου θα έλεγα.

Υπάρχει μια πραγματικότητα ότι οφείλω χρήματα σε αυτούς τους ανθρώπους. Θεωρώ την καταγγελία αν όχι ψευδή, υπερβολική. Έγιναν κάποιες παρανοήσεις γιατί οι ημερομηνίες που ήθελαν οι άνθρωποι να μπουν ήταν πάρα πολύ κοντινές στην ενοικίαση με αποτέλεσμα να υπάρξουν κάποιες στρεβλώσεις.
Νοικιάστηκε σε έναν αριθμό ανθρώπων και κακώς έγινε αυτό. Είχα μια πλάνη ως προς την τιμή ενοικίασης αυτού του ακινήτου. Κανένας από όσους έδωσαν χρήματα δεν θα μείνει χωρίς τα χρήματά του».

Τι λένε τα θύματα

Από την πλευρά τους, τα θύματα του 40χρονου, μιλώντας στο MEGA, αναφέρουν: «Μας έλεγε ότι “πιέζομαι οικονομικά και δεν έχω χρήματα να κάνω την μετακόμιση και δεν έχω χρήματα να βάψω το σπίτι” και αν μπορούμε να του προσκομίσουμε όλα τα χρήματα του χρόνου. Παρόλα αυτά του δώσαμε τα χρήματα δύο μηνών μπροστά και την εγγύηση. Ήταν 2.100 ευρώ. Εμείς ψάχναμε να νοικιάσουμε κάποιο σπίτι για το διαμέρισμα του συγκεκριμένου ανθρώπου, του τηλεφώνησα, μου είπε ο κύριος αυτός ότι πρέπει να περάσατε σύντομα αν θέλετε να το δείτε, γιατί θα το νοικιάσω»

«Κάτι άρχισε να μας βρωμάει. Μετά μας είπε ότι δεν θα μπορέσω να σας παραδώσω το σπίτι την ημερομηνία που είχαμε συμφωνήσει και μας το πήγαινε από εβδομάδα και σε εβδομάδα. Εμείς καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά, βάλαμε μία δικηγόρο, η οποία έψαξε και βρήκε ότι αυτός ο άνθρωπος κάνει απάτες»

Άλλο θύμα δηλώνει ότι του έδωσε 9.100, έναν ολόκληρο χρόνο ενοικίων αλλά και εγγύηση. «Εμείς δώσαμε όλο τον χρόνο. Όλο το χρόνο συν μια εγγύηση 9.100 ευρώ δηλαδή. Όλες οι συναλλαγές και όλες οι επικοινωνίες μας ήταν ηλεκτρονικά και με email και η πρώτη καταβολή έγινε τραπεζικά σε λογαριασμό που ήταν δικαιούχος. Πήραμε τον πατέρα του, μας είπε χαρτί και καλαμάρι, ότι δεν μπορείτε να μπείτε στο σπίτι, γιατί ο γιος μου το έχει μισθώσει σε άλλους».
Σε 31 καταγγελλόμενες περιπτώσεις απάτης, ο 40χρονος φέρεται να έχει αποσπάσει 127.623 ευρώ και να έχει επιστρέψει στα θύματά του 31.750. Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως έχει κάτι περισσότερο από 60.000 ευρώ.

Κοινοβουλευτικές πηγές: Έχει παυθεί από τα καθήκοντά του

Έχει παυθεί από τα καθήκοντά του ο υπάλληλος της Βουλής που κατηγορείται για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας, αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές, με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν την παραπομπή στη Δικαιοσύνη από το αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής, προσώπου που φέρεται να εξαπάτησε δεκάδες επίδοξους ενοικιαστές διαμερίσματος του, και που παρουσιάζεται ως δικηγόρος και υπάλληλος της Βουλής.

Ο εν λόγω έχει ήδη παυθεί οριστικώς από τα καθήκοντα του από το πειθαρχικό συμβούλιο της Βουλής για σωρεία σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων και έχει ήδη οδηγηθεί ενώπιον την Δικαιοσύνης για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.