Έτοιμη να βάλει «λουκέτο» στα κεντρικά γραφεία της η Χρυσή Αυγή!

Ο Ν. Μιχαλολιάκος αδυνατεί να συντηρήσει οικονομικά το κτίριο της Μεσογείων μετά την εκλογική ήττα - Οι 3 ομάδες που έχουν σχηματιστεί εντός του κόμματος και η κρίσιμη μεθαυριανή απολογία Πατέλη


ΠΟΛΙΤΙΚΗΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
16:34
15/07/2019
Έτοιμη να βάλει «λουκέτο» στα κεντρικά γραφεία της η Χρυσή Αυγή!
33
loading

Ένα βήμα πριν βάλει λουκέτο στα κεντρικά γραφεία του κόμματος επί της λεωφόρου Μεσογείων 131 βρίσκεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μετά την εκλογική αποτυχία, τις σοβαρές δικαστικές εξελίξεις που αναμένονται το προσεχές διάστημα και τις διασπαστικές κινήσεις που ξεκίνησαν με την προχθεσινή αποκλειστική αποκάλυψη του newsbeast.gr ότι το σημαίνων στέλεχος και ευρωβουλευτής του λαϊκού συνδέσμου Γιάννης Λαγός αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί.

Η δραματική μείωση των εσόδων του κόμματος οδηγεί στην αδυναμία συντήρησης του αρχηγείου της Μεσογείων αφού το ενοίκιο είναι αρκετά υψηλό. Ήδη αναζητούνται άλλα κτίρια, σαφώς μικρότερα και φθηνότερα, που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το κόμμα στην περιοχή των Αθηνών. Παράλληλα αναμένεται σίγουρα να κλείσει και μια σειρά τοπικών οργανώσεων ανά την Ελλάδα που παραμένουν ακόμη ενεργές.

Όπως μαθαίνουμε, η Χρυσή Αυγή όλο το προηγούμενο διάστημα μπορεί να μη λάμβανε κρατική χρηματοδότηση (καθότι από το 2013 έχει ανασταλεί με τροπολογία η χρηματοδότηση σε κόμματα των οποίων τα στελέχη διώκονται για εγκληματικές ενέργειες και τρομοκρατικές πράξεις), αλλά είχε αρκετά έσοδα τόσο από δωρεές Ελλήνων, κυρίως ομογενών, όσο και από τις συνδρομές. Τώρα όμως που το κόμμα έχει πάρει την κατιούσα, οι ενισχύσεις έχουν μειωθεί δραματικά και μοιραία θα πρέπει να υπάρξουν περικοπές στα έξοδα.

Εγκαταλείπουν τον Μιχαλολιάκο

Επί της ουσίας αυτή τη στιγμή το κόμμα έχει διασπαστεί σε τρεις διαφορετικές ομάδες. Η μια ομάδα είναι αυτή του κ. Μιχαλολιάκου ο οποίος μπορεί μεν να έστειλε το ακροδεξιό - εθνικιστικό κόμμα για επτά χρόνια στο Κοινοβούλιο, ωστόσο σήμερα αμφισβητείται η ικανότητά του να συνεχίσει να ηγείται της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος όμως δεν θέλει ούτε καν να ακούει συζήτηση για διαδοχή θεωρώντας ότι το κόμμα του ανήκει και δεν υπάρχει κανένας ικανότερος για να το κατευθύνει. Έχει αρχίσει να βλέπει πρώην συναγωνιστές του να τον εγκαταλείπουν και αντιμετωπίζει με καχυποψία όσους βρίσκονται γύρω του με εξαίρεση βέβαια την κόρη του Ουρανία και τη σύζυγό του και τέως βουλευτή Ελένη Ζαρούλια.

Γι' αυτό άλλωστε και φρόντισε το βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου να στείλει μήνυμα μέσω της τηλεοπτικής κάμερας «σε εχθρούς και φίλους εντός εισαγωγικών», όπως είπε χαρακτηριστικά, ότι η Χρυσή Αυγή δεν τελείωσε. Δίπλα του ωστόσο βρισκόταν από γνωστά στελέχη μονάχα η θυγατέρα του και ο τέως βουλευτής Νίκος Παππάς. Το ηχηρότερο όμως μήνυμα που εστάλη ήταν αυτό της απουσίας από το πλάνο, του Ηλία Παναγιώταρου αλλά κυρίως του Ηλία Κασιδιάρη που φρόντισε να κοινωνεί στα μέσα ενημέρωσης της απόψεις του ακραίου πολιτικού σχηματισμού.

Η ομάδα Κασιδιάρη

Ο κ. Κασιδιάρης έχει συγκροτήσει τη δική του ομάδα, έχοντας αποστασιοποιηθεί πλήρως από τον κ. Μιχαλολιάκο. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας είχε φροντίσει να προωθήσει δικά του άτομα ως υποψήφιους στις περιφέρειες της Επικράτειας, ενώ αρκετοί εκθειάζουν το γεγονός ότι ο ίδιος ο Κασιδιάρης κατήλθε υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών, αφού εάν εκλεγόταν θα άφηνε εκτός κοινοβουλίου τον Ηλία Παναγιώταρο.

Μαζί του τα έχουν βάλει αρκετοί μέσα στο κόμμα αφού έχει κινηθεί αρκετές φορές ανεξέλεγκτα, όπως για παράδειγμα συνέβη τον Μάιο του 2017 που βιαιοπράγησε κατά του νυν υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, επειδή ο τελευταίος έκανε το... λάθος να περάσει από μπροστά του, ενώ μιλούσε από το έδρανο. Εκείνη τη στιγμή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μπορεί προς τα έξω να υπερασπίστηκαν τον Κασιδιάρη, αλλά όταν βρέθηκαν μόνοι του έκαναν παρατηρήσεις σε πολύ έντονο ύφος και τα πνεύματα ηρέμησαν μονάχα με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Νέος πόλος από τον Λαγό

Η τρίτη σημαντική ομάδα του λαϊκού συνδέσμου είναι αυτή υπό τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό. Στις αποκλειστικές δηλώσεις του στο newsbeast.gr περί ανεξαρτητοποίησης που οφείλεται στο γεγονός ότι «κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις, πράγματα για τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ», παραθέτει μια σειρά από ονόματα που θα τον ακολουθήσουν με σημαντικότερους τους πάλαι ποτέ βουλευτές Γιώργο Γερμενή, Νίκο Κούζουλο και Παναγιώτη Ηλιόπουλο, με τους οποίους βρέθηκαν μαζί στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού ως προφυλακιστέοι για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση το φθινόπωρο του 2013.

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής θα δημιουργήσει πολύ σύντομα έναν δεύτερο πόλο με στελέχη που θα έχουν αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή με στόχο και υπερσκελίσει το πρώην κόμμα του.

Απολογίες χωρίς βουλευτικό μανδύα

Εξίσου ενδιαφέρον παρουσιάζουν τέλος και οι επερχόμενες δικαστικές εξελίξεις αφού μεθαύριο Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Κανονικά ήταν να απολογηθεί στις 28 Ιουλίου αλλά εξαιτίας λυποθυμικού επεισοδίου την προηγούμενη ημέρα, η σχετική συνεδρίαση αναβλήθηκε. Την Τετάρτη θα είναι η πρώτη ημέρα από τότε που ξεκίνησε η δίκη, που τα ηγετικά στελέχη δεν θα έχουν την προστασία του βουλευτικού μανδύα, κάτι που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε αποκαλύψεις, με το ένα πρόσωπο να δίνει στοιχεία για το άλλο στην προσπάθεια του καθενός να ελαφρύνει τη θέση του.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

33
σχόλια
 1. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Οι… φιλόζωοι χρυσαυγίτες και η μεγάλη μπίζνα με το εμπόριο ζώων συντροφιάς

  Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο για τη δραστηριοποίηση των νεοναζιστών της ΧΑ στην κατασκευή (εξ ορισμού) παράνομων καταφυγίων σκύλων, υπό το μανδύα της… φιλοζωίας. Αναφερθήκαμε συγκεκριμένα σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα τους, στο οποίο καμάρωναν ότι πήραν μέρος στην κατασκευή καταφυγίου σκύλων στην Ανατολική Αττική. Εχοντας επικοινωνήσει με την ΤΟ Ανατολικής Αττικής της ΧΑ (έχει έδρα στην Αρτέμιδα, Αγίας Μαρίνας 10, στην Πλατεία Αγίας
  Μαρίνας), και συνομιλήσει με το μέλος της κεντρικής επιτροπής της ΧΑ Γ. Παπαγεωργίου, υποθέταμε ότι το παράνομο καταφύγιο βρίσκεται κάπου στην περιοχή του δήμου Αρτέμιδας-Σπάτων.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/07/blog-post_544.html

 2. avatar alex

  Καημενα φασιστερακια το αυγο μολις εσπασε.Δεν ειχα καμια αμφιβολια για την σταβομαρα σας.Δεν βλεπετε οτι απο την αποσυνθεση της ΧΑ θα γεννηθει ο νεος πολος που θα αποτελεσει τροχοπεδη για την υπαρξη σας.Ο πρωταγωνιστης ειναι ετοιμος να ξεχωρισει.Ο Ηλιας θα ειναι ο νεος ηγετης που θα ξεκινησει με ενα 10 % στις επομενες εκλογες.

 3. avatar Πρώην καράφλας (σώθηκα από τις κηραλειφές τού Βελόπουλου)

  Λογικά είναι όλα αυτά.
  Ο κόσμος δεν τα μπορεί αυτά τα πολύ ναζιστικά!
  Τώρα όλοι οι πατριώτες συντασσόμαστε με την Ελληνική Λύση για την σωτηρία του Έθνους!!
  Εγγραφείτε όλοι τώρα στο κόμμα, και οι πρώτοι εκατό δώρο μια επιστολή του Ιησού με ιδιόχειρη αφιέρωση!!!

 4. avatar Παρτε

  Μαζί σας και τους απλυτοαριστερους εθνοπροδοτες.Έτσι κι άλιώς τα ίδια [..] είσαστε ακροδεξιοι και ακροαριστεροι[...]

 5. avatar Το τέλειο

  Η χα έκανε τον κύκλο της και διαλύεται. Στα πλαίσια αναμονής ενός νέου Ορμπάν που θα σφραγίσει τα σύνορα, ο ελληνισμός αναμένει το νέο εθνικιστικό κόμμα που θα προκύψει με αρχηγό τον Ηλία Κασιδιάρη ή τον Λαγό ή οποιονδήποτε άλλο ανάλογο ηγέτη.

 6. avatar Μστ

  Εγώ πάντως έχω ένα πηγάδι και ένα βόθρο...τα χαρίζω στη ΧΑ, να τα κάνει κεντρικά γραφεία.!!

  1. avatar kapoios

   κάνε εσύ μπάνιο εκεί!

   1. avatar Γιώργαρος

    Ήρεμα μπουμπού!

 7. avatar .criskalts

  τα ναζιστακια εξαερωθηκαν ακολουθει η ΝΔ τωρα...

  1. avatar Ας μην ηταν…

   ...οι αεργοι, οι δημοςιοι υπαλληλοι που βολεψατε και όςοι φοβουνται ότι δεν θα μπορούν να κοπροςκυλιάζουν πλέον χωρίς φόβο να απολυθούν, οι ρομα και οι απανταχου εγκληματιες, μικροι ή μεγαλοι (δες ποσοστο φυλακων) και θα επιστρέφατε πάλι στο 4%....

 8. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Σε αποσύνθεση η εγκληματική, ναζιστική οργάνωση

  Ένα 24ωρο μετά την αποχώρηση του ναζιστή Λαγού αλλά ένα ναζιστόμουτρο ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Π. Ηλιόπουλος, εγκατέλειψε με γοργά βήματα την συμμορία.

  Η ανεξαρτητοποίηση του Λαγού φαίνεται ότι ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» και τα ναζίδια εγκαταλείπουν τη Χρυσή Αυγή.
  Οι εξελίξεις των επόμενων ημερών θα φανερώσουν αν υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία μιας νέας ναζιστικής οργάνωσης ή στρώνουν το έδαφος για να βγάλουν από τη μέση το Μιχαλολιάκο και να …επιστρέψουν.

  Υπενθυμίζουμε ότι οι αποχωρήσεις γίνονται και στο φόντο της δίκης της Χρυσής Αυγής και της επερχόμενης απολογίας του Γιάννη Λαγού για «διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης».

  Ολόκληρη η ανακοίνωση, όπως της δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος» του Π. Ηλιόπουλου:

  «Υπήρξα στις τάξεις της Χρυσής Αυγής εδώ και δεκαετίες. Τότε που δεν υπήρχε η παραμικρή προσδοκία για προνόμια και αξιώματα. Έκτοτε, με σκληρό αγώνα και θυσίες πετύχαμε πολλά και υπέστημεν ακόμα περισσότερα: Δολοφονίες, 18 μήνες άδικης φυλάκισης, αποκλεισμούς και διώξεις. Ακόμη και τα ανήλικα παιδιά μου δέχτηκαν επίθεση από παρακρατικούς αναρχικούς στο κέντρο του Βόλου! Όλα αυτά τα χρόνια ήμουν απολύτως συνεπής στις υποχρεώσεις μου στο Κίνημα – οικονομικές και ηθικές.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/07/blog-post_727.html

 9. avatar Ακροδεξιά – φασισμός ένα τσιγάρο δρόμος

  Ας τους βοηθήσουν οι ιδεολογικοί συγγενείς στη Νέα Δημοκρατία... Τόσες μίζες βούτηξαν, τόσες οφσόρ έχουν... Ακόμα χρωστούν στο κράτος 250 εκατομμύρια δανεικά και αγύριστα! Άλλα 250 εκατομμύρια χρωστούν και τα συνεταιράκια τους στο ΚΙΝΑΛ.

  1. avatar criskalts

   Γελάνε και οι καταθλιπτικοί.

   1. avatar $#$criskalts

    τιποτε δεν σας γλιτωνει σιχαματα

 10. avatar Λευκοθεα

  Ο βελοπουλος θα τριβει τα χερια του τωρα, χρυσες δουλειες θα εχει, συνωστισμος θα γινεται, βεβαια πρεπει ν ανοιξει και το πορτοφολι του στον κοσμο και να βοηθαει τους ηλικιωμενους οπως εκανε η χρυση αυγη.

 11. avatar txc

  δε θα λείψουν σε κανένα...

 12. avatar Λευκοθεα

  Ειδες πως σκεφτονται οι ακροδεξιοι, σε πουλανε πριν πεις καλημερα. Ενω οπως και να το κανουμε το κκε π.χ. εχει παντα σταθερους και πιστους ψηφοφορους διαχρονικα, βεβαια δεν αυξανονται καθολου.

  1. avatar kapoios

   ο κουμουνισμός είναι η χειρότερη ιδεολογία στην ιστορία της ανθρωπότητας!

  2. avatar Περσεας14

   Έχουν σταθερούς λοβοτομημενους όπου σέρνονται πισω απο τον κάθε πατερουλη.

 13. avatar Tzoannn

  Ελα τα κανατε πλακακια με τον συριζα γι αυτο κ τωρα πηρατε αυτο που σας αρμοζει.τοσο καιρο που ησασταν κυριοι με τα σκουπιδια που μας κυβερνουσαν..φερανε ολη την σαβουρα στην ελλαδα κ εσεις πουθενα...τελειωσατε μαζι με την αριστερα..

 14. avatar ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

  ΤΟΥΣ ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΕ. Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ

  1. avatar criskalts

   νταξει ωραίος έχω ακούσει και καλύτερα ανέκδοτα

 15. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Πάει το εγκατελειψαν το πλοίο που βουλιάζει οι πατριώτες της κονομας. Ψάχνουν να βρουν καμία θέση τώρα στη ΝΔ

 16. avatar Τίποτα τυχαίο

  Τώρα φαίνεται ότι οι ψηφοφόροι της ΧΑ ήταν λογικοί άνθρωποι και απλώς άλλαξαν τους ψήφους τους σε ΝΔ και Βελόπουλο... αντίθετα με το ΚΚΕ που τόσα χρόνια έχει τα ίδια ποσοστά και τρωνε τσάμπα και συνεχίζουν να τα τους ψηφίζουν τα ίδια πρόβατα!!

  1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

   Λογικοί επειδή αντί να πεθάνουν για τις ιδέες και το κόμμα όπως ουγκανιζαν στα βίντεο την έκαναν με την πρώτη στραβή και κυνηγάνε την κονόμα;

 17. avatar :kyrik

  οι χρυσαυγιτες μετοικουν στην ΝΔ τωρα, τους δωσανε δωρο και γραβατα.

 18. avatar φροιξος

  Ένας απόστρατος στρατηγός θα ηταν ο ιδανικος εκφραστης της ακροδεξιας με λιγοτερο τραμπουκισμο και πεδισσοτετο πατρίς θρησκεια οικογένεια!

  1. avatar ο τοσκας κανει…..

   παρτε τον και βαλτε τον.....μαζι χορευατε σε πλατειες αγκαλια...δεν του δικασατε ποτε.......πεστε στο κεφαλαιο σας να βοηθησει τους συντροφους σας....ερτοφασιστες

 19. avatar χαραμοφαηδες ηταν και αυτοι

  οπως οι τασιες οι αρβανιτηδες οι κουρουπληδες κτλ

  1. avatar Μαζί με την κυβέρνηση..

   ...που έκανε ό,τι μπορούσε για να πέσει η ΧΑ στα μαλακά, έπεσε και η ίδια η ΧΑ... Οι αριστεροί δουλεύονται μεταξύ τους, από την μια δήθεν κόπτονται για τους μετανάστες ενώ τους έχουν χώσει σε στρατόπεδα να σφάζονται μεταξύ τους και από την άλλη κάνει 4 χρόνια να δικάσει την ΧΑ... Πάντως αν η νέα κυβέρνση βάλει φυλακή όλους όσους πρέπει να μπουν (κλέφτες, εμπόρους ναρκωτικών, δηθεν αναρχικους που ως Ταλιμπαν διαλυουν οτι ωραιο εχει η Αθηνα) θα έχει περισσότερες ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές...

 20. avatar Nick

  Άντε μπράβο! Καιρός ήταν! Όξω απο δω να ξεβρομίσει η πατρίδα. Αλήθεια,θυμάται κανείς έστω και ένα θετικό που έφεραν τα ναζίδια με την 'αντισυστημική' κοινοβουλευτική τους παρουσία;
  Όπως είπε και ένας φίλος,θα δούμε μελλοντικά κανέναν απο δαύτους στις λίστες της νδ άραγε;

  1. avatar Social Distortion.

   Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπληρώνει γραμματια στους ναζί εδώ και 4 χρόνια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει