«Χρέος όλων των δημοκρατικών πολιτών είναι να σταματήσουμε τους νεοναζί» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, σχετικά με την συμμετοχή του Ηλία Κασιδιάρη στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, ο Χ. Δούκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τη στήριξη του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη στο Δήμο της Αθήνας, από τους Σπαρτιάτες, πέφτουν και οι τελευταίες μάσκες. Χρέος όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου ήταν να αναλάβουν όλες τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες για τον αποκλεισμό του νεοφασιστικού μορφώματος από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δυστυχώς, παρά την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που δίνει αυτή τη δυνατότητα, η Νέα Δημοκρατία αδιαφορεί προκλητικά, κλείνοντας το μάτι στην ακροδεξιά. Την ίδια γραμμή “της μπάλας στην εξέδρα” ακολουθεί ο κ. Μπακογιάννης, παρά την πρόσκληση για κοινή δράση που του απευθύναμε. Όλοι θα κριθούν από τις πράξεις τους. Χρέος όλων των δημοκρατικών πολιτών είναι να σταματήσουμε τους νεοναζί. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη σε κάθε γειτονιά για την ασφάλεια, τα δικαιώματα και τη μείωση των ανισοτήτων».