«Τρεις μέρες τώρα ακούμε τα κυβερνητικά στελέχη να υπερασπίζονται το αντιλαϊκό πρόγραμμά τους. Δεν κρατιόσαστε. Έρχεστε κι εσείς με… φόρα να το υλοποιήσετε» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας κατά την τρίτη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Όπως είπε, «ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάστηκε εδώ, στην Ολομέλεια, σαν νέος εθνάρχης και μας είπε ότι ο λαός επιζητά τις μεταρρυθμίσεις του. Κρατηθείτε κ. Μητσοτάκη, σε λίγο θα μας πείτε ότι ο κόσμος αποδέχεται τον εργασιακό Μεσαίωνα, την ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ, την εργασιακή ζούγκλα, την έλλειψη ασθενοφόρων ή το να είναι αβοήθητοι στις φυσικές καταστροφές. Οι προσδοκίες που καλλιεργείτε μάλλον θα διαψευστούν γρήγορα. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως θέλετε να τα παρουσιάζετε».

Κατά τον κ. Κουτσούμπα, «η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια αντιδραστική κατεύθυνση όπως το να επιβάλλει τώρα ένα πλαφόν της τάξης του 5% για να εισέρχεται ένα κόμμα στη Βουλή. Πρέπει να καταργηθούν οι άδικοι φόροι και οι πλειστηριασμοί στην πράξη. Ο λαός δεν πρέπει να βάζει άλλο βαθιά το χέρι στην τσέπη του. Οι αγώνες θα πρέπει να δυναμώσουν και να μαζικοποιηθούν με πιο ξεκάθαρο αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό. Εμείς δεν σας κάνουμε την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ. Εμείς σας καταλογίζουμε ότι τρέχετε να υλοποιήσετε τους στόχους σας σε βάρος του ελληνικού λαού και των συμφερόντων του».

Και συνέχισε: «Εμείς θα είμαστε εδώ για να μην πιάσετε τους στόχους του κεφαλαίου. Για να μην πετάτε στον δρόμο οικογένειες με άτομα με ειδικές ανάγκες. Για να πηγαίνει το κράτος να αλλάζει τις κλειδαριές στο σπίτι ενός 81χρονου στην Χαλκιδική, αν και έχει κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα».