«Δεν υπάρχει ούτε μια ημέρα για χάσιμο και αυτό είναι κάτι που το δείχνει με τη συμπεριφορά του, πρώτος από όλους, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης», τόνισε ο βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς για το νέο κυβερνητικό σχήμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Attica TV.

Πρόσθεσε, δε, ότι «μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, αρχίζει πάραυτα η υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών. Μπαίνουμε σε μία φάση έναρξης μιας πολύ σημαντικής κυβερνητικής και κοινοβουλευτικής θητείας. Σε αυτήν την πορεία δεν εμφιλοχωρεί ούτε η οίηση, ούτε η αλαζονεία, αλλά μόνο η ευθύνη να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών».

Κατά τον ίδιο, «η κοινωνία είναι ένας πολύ αυστηρός κριτής, παρακολουθεί καθημερινά εάν τηρούμε τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας, ελέγχει τον τρόπο που πολιτευόμαστε. Είναι βέβαια μεταβατική η κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως δεν υπάρχει αντιπολίτευση καθώς υπάρχουν επίσης μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου, κριτική από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά κυρίως οι απαιτήσεις των πολιτών για λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας».

Όσον αφορά την κρίση που σοβεί στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε πως «αντίπαλός μας είναι πρωτίστως τα προβλήματα της κοινωνίας» προσθέτοντας ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει τέλος εποχής, όχι όμως και για τον Αλέξη Τσίπρα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε περιδίνηση, σε εσωστρέφεια και, αν κρίνω από τις δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών και στελεχών μετά την αποχώρηση του κ. Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος, αυτό μάλλον προς μια αριστερή και ριζοσπαστική κατεύθυνση κινείται παρά ακολουθεί έναν πολιτικά κεντρώο προσανατολισμό. Κι αυτό γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει «καταλάβει» με το προφίλ και τις πολιτικές του τον κεντρώο χώρο. Αυτή η αριστερή στροφή είναι η παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια κόμμα εξουσίας» όπως είπε.