«Καθάρματα» και «σκουλήκια» χαρακτήρισε ο Γρηγόρης Ψαριανός σε πρόσφατη ανάρτησή του, τους καθηγητές, που όπως υποστήριξε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πανηγύρισαν από χαρά επειδή «χάκερς – πράκτορες» έριξαν το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων. Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα, η Τράπεζα Θεμάτων «έπεσε» με αποτέλεσμα οι μαθητές για αρκετές ώρες να μην μπορούν να δώσουν απολυτήριες εξετάσεις.

«Οι ΚΑΘΗΓΗΤΈΣ τών παιδιών μας, που πανηγυρίζουν επειδή “χάκερς” – πράκτορες που δεν ξέρουμε για ποιον δουλεύουν, έριξαν εν μέσω εξετάσεων το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων. Είναι Μεγάλα ΚΑΘΆΡΜΑΤΑ και πρέπει να πάνε σπίτι τους. Σκουλίκια είναι. Αλήτες. Αρχιμαφιόζοι, Όχι Δάσκαλοι…» έγραψε συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο Γρηγόρης Ψαριανός και προκάλεσε αντιδράσεις.

Το απόγευμα της Πέμπτης (01/06), ο Γρηγόρης Ψαριανός βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής Live News του Mega απέναντι από τον Νίκο Ευαγγελάτο και εξήγησε το σκεπτικό του που τον οδήγησε στο να κάνει την υβριστική αυτή ανάρτηση.

«Όλα όσα έγραψα είναι παραβολικά»

«Εκδηλώθηκε μία άγρια κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων εν ώρα εξετάσεων των παιδιών μας και μέσα σε όλη αυτή την ιστορία ήταν αναμεμιγμένες 114 χώρες από όπου έγινα 160 εκατομμύρια ”χτυπήματα” μέσα σε κάποιες ώρες, με αποτέλεσμα να γρασάρει το σύστημα και να αργήσουν οι εξετάσεις για δύο με τρεις ώρες.

Υπήρξαν λοιπόν, κάποιοι καθηγητές που δράττοντας την ευκαιρία εξαπέλυσαν ένα αντιπολιτευτικό μένος, απέναντι μάλιστα σε μία Υπηρεσιακή κυβέρνηση και να πουν ”ααα καλά να πάθουν”. Όμως, εδώ εγώ εξοργίστηκα τόσο πολύ με αυτούς τους ανθρώπους που ενώ είναι δάσκαλοι παιδιών πανηγύριζαν, για να εκδηλώσουν μία αντίδραση σκληρή αντιπολιτευτικού τύπου, ως μη όφειλαν. 9 στους 10 είναι εξαιρετικοί. Ένας στους 10 εξοργίζουν τον κόσμο. Σε αυτούς αναφέρθηκα.

Δεν μπορώ να δεχθώ ότι γίνομαι ίδιος με ανθρώπους που χαίρονται όταν ένα σύστημα καταρρέει. Είναι αντίστοιχο των συντεχνιών της μαφίας. Όλα όσα έγραψα είναι παραβολικά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Ερωτηθείς από τον Νίκο Ευαγγελάτο, μετά το πέρασμα της αρχικής του έντασης, αν θα το ξαναέγραφε με τον ίδιο τρόπο απάντησε: «Δεν θα το έγραφα ξανά με αυτές τις λέξεις. Μπορεί να το έγραφα με άλλες λέξεις, μπορεί να ήμουν πιο ήπιος. Πιο ειρωνικός. Πιο γελαστός αλλά και πιο επιθετικός».

Και συμπλήρωσε: «Κάποιες φορές βγαίνουν από το στόμα μας λέξεις από οργή, ανεξάρτητα αν έχουμε ωριμάσει κι αν είμαστε πολιτικοί. Είναι έκρηξη θυμού, γιατί υπάρχει μία λογική που λέει ”η κανονονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την αριστερά”».

Όπως αποκάλυψε ο Γρηγόρης Ψαριανός του ασκήθηκε κριτική από το κόμμά του, την ΝΔ, για αυτή την ανάρτηση.

«Από την ΝΔ μου έγινε κριτική σκληρή – Θα είμαι κανονικά στα ψηφοδέλτια»

«Κι από το κόμμα με το οποίο κατεβαίνω, την ΝΔ μου έγινε κριτική σκληρή. Και μου είπαν γιατί; Έγιναν δηλώσεις και ειπώθηκε από κορυφαία στελέχη ότι ”διαφωνούμε με αυτή την τοποθέτηση, με αυτές τις εκφράσεις και με τον τρόπο που ο κ. Ψαριανός εκδηλώθηκε, αλλά δεν υπάρχει θέμα”».

Επίσης, ο κ. Ψαριανός ξεκαθάρισε ότι θα είναι κανονικά στα ψηδοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.
O κ. Ψαριανός ζήτησε συγνώμη από τους ανθρώπους που θεώρησαν ότι έθιξε η δημοσίευσή του και αναφορικά με την πορεία των ερευνών της κυβερνοεπίθεσης είπε ότι υπάρχουν κάποια πρώτα ευρήματα.

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν σχέσεις ανθρώπων που οργάνωσαν αυτή τη επίθεση και εκπορεύονται από κέντρα που ίσως να είναι κι από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, από τύπους που έχουν κάνει κυβερνοεπιθέσεις στις αμερικάνικες εκλογές, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες».