Στόχο την «ανατροπή των συσχετισμών» έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνεδρίαση της νέας εκλογική επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και περιτριγυρισμένος από τα στελέχη που την απαρτίζουν.

Ο ίδιος σημείωσε πως «ακούμε το μήνυμα των πολιτών» αλλά και πως «έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών»

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα: «Η σημερινή συγκρότηση και συνεδρίαση της νέας εκλογικής επιτροπής είναι απόδειξη ότι ακούσαμε και ακούμε το μήνυμα των Ελλήνων πολιτών και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνουμε καλύτεροι. Να αλλάξουμε εν κινήσει, βάζουμε τον πήχη ψηλά και κινητοποιούμε κάθε ανθρώπινο πόρο για να πετύχουμε την ανατροπή στη νέα εκλογική αναμέτρηση.

Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, έχουμε και πλήρη επίγνωση ότι ο λαός ζητά απαντήσεις στα προβλήματά του. Ζητά Δικαιοσύνη, άμβλυνση των ανισοτήτων. Η απόφασή μας είναι το επόμενο διάστημα να επιχειρήσουμε να επανασυστήσουμε τις προγραμματικές θέσεις και τις προτάσεις για την επόμενη τετρατία. Αυτές θα είναι στο επίκεντρο της καμπάνιας μας. Για την ακρίβεια, τη δημόσια υγεία, την παιδεία.

Θα μιλήσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια για το με ποιον τρόπο θα μπορέσουν οι πολίτες να έχουν καλύτερο εισόδημα. Θα συζητήσουμε για το ποιος θα διαχειριστεί τα 70 δις του Ταμείου Ανάκαμψης. Να ευχαριστήσω όσους δεχτήκαν να συμμετάσχουν σε αυτή την εκλογική επιτροπή. Είναι πολιτικά στελέχη που εκφράζουν ό,τι πιο δημιουργικό και ανήσυχο υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και άλλα στελέχη που συνδυάζουν την πολιτική επάρκεια.

Ευχαριστώ τον σύντροφο Διονύση Τεμπονέρα που αποδέχτηκε να είναι συντονιστής. Στέλεχος νέας γενιάς με παρουσία στον επαγγελματικό του χώρου που μπορεί να συνδυάσει το νήμα των αγώνων της Αριστεράς με τους σύγχρονους αγώνες.

Τέλος να απευθυνθώ στα χιλιάδες στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Πάμε να δώσουμε μια μάχη με στόχο να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς. Γνωρίζουμε τη δυσκολία αλλά αυτός είναι ο στόχος μας. Θα κινητοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε για να απευθυνθούμε σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα ξεχωριστά. Μπορούμε να ανατρέψουμε τους δυσμενείς συσχετισμούς. Έχουμε ιστορική οφειλή να αποτρέψουμε μια παντοδυναμία μιας ανεξέλεγκτης δεξιάς που θα έρθει να επιβάλλει αλλαγές. Πάμε να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς».