«Να ενισχύσουν το ΚΚΕ, ώστε να είναι δυνατός ο λαός απέναντι στα δύσκολα και τα αντιλαϊκά» κάλεσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στο τρίλεπτο που είχε για την ελεύθερη τοποθέτησή του στο τέλος του ντιμπέιτ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ανέφερε συγκεκριμένα: «Το σύνθημα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας αποτυπώνει όχι μόνο την αιτία για το έγκλημα στα Τέμπη αλλά και όλη την πορεία της ανάπτυξης που έχει ζήσει ο λαός μας, αποκαλύπτει αντιφάσεις και αδιέξοδα του συστήματος της βαρβαρότητας που μας έχει φτάσει ως εδώ και διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Όλοι οι παριστάμενοι είτε ως πρωθυπουργοί, είτε ως υπουργοί όπως ο κ. Βαρουφάκης έστω για ένα εξάμηνο πολύ κρίσιμο, και άλλοι ως στελέχη κομμάτων, ο Ανδρουλάκης γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στη συγκυβέρνηση, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν ευθύνη και είναι μέρος του προβλήματος και δεν μπορούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης.

Μια κυβέρνηση θα βγει, εμείς εκτιμάμε ότι θα μπορούσε να γίνει και την 22α Μαΐου, άλλες επιταγές τους οδηγούν σε δεύτερες εκλογές. Αυτή η κυβέρνηση θα είναι από χέρι αντιλαϊκή άρα ο λαός και η νεολαία πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους και να ενισχύσουν το ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός απέναντι στα δύσκολα και τα αντιλαϊκά που έρχονται.