Στο μήνυμα που απηύθυνε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στους πολίτες στο τρίλεπτο της ελεύθερης τοποθέτησής του στο τέλος του ντιμπέιτ, σημείωσε: «Το ΜεΡΑ25 καταθέσαμε ξανά και ξανά να επιτραπεί στους νέους όταν δουλεύουν εποχικοί να μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο εργασίας τους όπως μπορούν δικαστικοί, αστυνομικοί, φαντάροι. Η κυβέρνηση φοβάται τη νέα γενιά. Ο Μητσοτάκης τρέμει και ιδρώνει με τη σκέψη ότι θα ψηφίσουν οι νέοι που ιδρώνουν στα κάτεργα σε Σαντορίνη και Μύκονο.

Υπάρχει το αφήγημα των τριών μνημονιακών κομμάτων που τσακώνονται για το ποιος έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Και υπάρχει και το δικό μας αφήγημα που λέει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο τέταρτο μνημόνιο που μας πάει μέχρι το 2060 και είναι το πιο βαρύ μνημόνιο. Η επόμενη συγκυβέρνηση που θα μαγειρέψουν μεταξύ τους θα έχει ξανά στόχο τη δημοσιονομική πειθαρχία. Σ’ αυτή τη χώρα είχαμε τα πρώτα μνημόνια που το 99% των Ελλήνων έχαναν ακόμα και ευκατάστατοι άνθρωποι.

Μόνος τρόπος να κρατήσουμε τα παιδιά που δεν έχουν φύγει από τη χώρα είναι η κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας, του Ηρακλή για τα κόκκινα δάνεια και του Υπερταμείου».