Στην αξιοπιστία του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ για την νέα τετραετία ποντάρει ο πρωθυπουργός στις επαφές του με τους πολίτες ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου ξεκαθαρίζοντας ότι η γαλάζια προεκλογική εκστρατεία στηρίζεται στο μέλλον της χώρας, καθώς ήδη έχουν μπει τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο και για αυτό ζητεί από τους ψηφοφόρους να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του, προκειμένου να συνεχίζει να εργάζεται για την πρόοδο της πατρίδας. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα επισκέπτεται την Ηλεία και την Αχαΐα σε μια περιοδεία με πολλούς σταθμούς – Λεχαινά, Αμαλιάδα, Πύργο- η οποία θα καταλήξει το απόγευμα στις 19.00 με την ομιλία του σε συγκέντρωση στην Πάτρα.

«Κρατήσαμε σταθερά το τιμόνι της χώρας παρά τις κρίσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε» επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι τώρα είναι πιο έμπειρος και έτοιμος να αποφύγει παγίδες στην άσκηση της πολιτικής εξουσίας και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του για καλύτερους μισθούς και ένα νέο ΕΣΥ που θα προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.

Η αποδόμηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός εξηγώντας ότι το πρόγραμμά που εξήγγειλε είναι ακοστολόγητο και μη ρεαλιστικό, καθώς εάν εφαρμοζόταν στην πράξη η χώρα θα οδηγείτο στην χρεοκοπία από τον πρώτο μήνα! Έδωσε μάλιστα και παραδείγματα λέγοντας ότι η μείωση του του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο χαμηλότερο συντελεστή στοιχίζει 1,5 δισ. το χρόνο με την αξιωματική αντιπολίτευση να προτείνει ενάμιση δισ. το χρόνο. Κάλεσε δε τον Αλέξη Τσίπρα να εξηγήσει από που θα βρει τα χρήματα που υπόσχεται, σημειώνοντας ότι ο δανεισμός μπορεί να λύνει τα ταμειακά προβλήματα, δεν λύνει όμως τα δημοσιονομικά, καθώς προσμετράται στο έλλειμμα. «Αν εφαρμόζονταν οι ιδέες που καταθέτουν άλλα κόμματα θα τίναζαν την μπάνκα στον αέρα; Πολύ απλά δεν θα βλέπαμε την επενδυτική βαθμίδα ούτε με το κιάλι και αμέσως θα εκκινούσε η Ευρώπη τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, γιατί ο λογαριασμός δεν βγαίνει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τριπλή επίθεση στον Ν. Ανδρουλάκη

Στο «κάδρο» έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τόσο για τον άγνωστο Χ πρωθυπουργό ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του σε συγκυβέρνηση λέγοντας ότι το τρίτο κόμμα δεν μπορεί να καθορίσει ποιος θα είναι πρωθυπουργός. Τον χαρακτήρισε δε εμμονικό εναντίον του, καθώς του επιτίθεται συνέχεια με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, ενώ επανέλαβε ότι υπάρχουν διαφορές με τον ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν συμφωνεί με την αλλαγή του άρθρου 16 για τα πανεπιστήμια αλλά και με την αξιολόγηση. Επί της ουσίας μπορεί ο πρωθυπουργός να μην ανοίγει τα χαρτιά του για πιθανές επικείμενες συνεργασίες, επιμένοντας στην ανάγκη για αυτοδυναμία, ωστόσο δείχνει ότι υπάρχει ακόμα απόσταση, καθώς σημειώνει: «Δεν χρειαζόμαστε την επόμενη ημέρα έναν ασταθή κυβερνητικό συνασπισμό».

«Όχι» σε μεμονωμένους βουλευτές

Τέλος στα σενάρια για πιθανό πολιτικό φλερτ με μεμονωμένους βουλευτές από άλλα κόμματα σε ένα ενδεχόμενο που δεν θα «έβγαιναν τα κουκιά» για αυτοδυναμία έβαλε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο Star λέγοντας: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθώ ψήφο εμπιστοσύνης στο Κοινοβούλιο που να μην στηρίζεται αμιγώς στους εκλεγμένους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας». Χαρακτήρισε δε συγχυτική την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για κυβέρνηση ηττημένων ή ανοχής κάνοντας λόγο για ένα πολιτικό αχταρμά που θα προκαλούσε ακυβερνησία, καθώς θα αποτελούσε ένα «επικίνδυνο πολιτικό μείγμα» που θα οδηγούσε τη χώρα σε οπισθοδρόμηση.