Με μήνυμά το οποίο δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρεται στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί «Καθήκον μας η καταπολέμηση κάθε μορφής μισαλλοδοξίας, ώστε όλοι οι άνθρωποι να είναι ασφαλείς, ανεξάρτητα από την ταυτότητα, την καταγωγή ή τις πεποιθήσεις τους».

Ειδικότερα, κατά την ανάρτησή της, με αφορμή την 24η Απριλίου Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρει:

«Τιμάμε τη μνήμη των θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας, που εξοντώθηκαν κατά τη διάρκεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Καθήκον μας η καταπολέμηση κάθε μορφής μισαλλοδοξίας, ώστε όλοι οι άνθρωποι να είναι ασφαλείς, ανεξάρτητα από την ταυτότητα, την καταγωγή ή τις πεποιθήσεις τους».

Μήνυμα του Νίκου Δένδια για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

«Η διατήρηση ζωντανής της Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων είναι το ελάχιστο χρέος ολόκληρης της ανθρωπότητας», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η σκέψη μας σήμερα βρίσκεται στους Αρμένιους της πατρίδας μας και σε ολόκληρο τον κόσμο» συμπλήρωσε.

Νίκος Ανδρουλάκης: Η σημερινή επέτειος μας υπενθυμίζει το διαχρονικό μας καθήκον να παλέψουμε για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης

«Πριν από 108 χρόνια ξεκινούσε η Γενοκτονία των Αρμενίων. Στην καταρρέουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία, Έλληνες, Αρμένιοι και Ασσύριοι ήταν τα θύματα μιας συστηματικής προσπάθειας εξόντωσης των χριστιανικών πληθυσμών» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η σημερινή επέτειος μας υπενθυμίζει το διαχρονικό μας καθήκον να παλέψουμε για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης, τη διεθνή αναγνώριση και καταδίκη ώστε να αποτρέψουμε την επανάληψη ανάλογων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας» συμπληρώνει.