Ο Σπύρος Χαγκαμπιμάνα που είναι γεννημένος στο Μπουρούντι και κατεβαίνει ως υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες εκλογές, μίλησε για τη φυγάδευση της οικογένειάς του και την δική του σύλληψη λίγες ώρες αργότερα.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα αργά» και είπε πως «ήμουν συνειδητοποιημένος και ήξερα από όταν ξεκίνησε όλο αυτό πως ήταν πολύ επικίνδυνο. Ευτυχώς, δεν έχασα καθόλου την ψυχραιμία μου. Έχω ένα παιδί που τώρα είναι 11 ετών, είμαι παντρεμένος και η οικογένεια μου ζει στο Βέλγιο. Το μόνο που κατάφερα να κάνω τότε, αν και έβλεπα ότι έρχεται όλο αυτό το κύμα, ήταν να τους φυγαδεύσω».

«Κοιτάχτε, όμως, αγαπώ τον Θεό και τον σέβομαι πάρα πολύ και να τον φοβόμαστε. Αν σας πω ότι την ημέρα που κατάφερα να τους φυγαδεύσω, που δεν ήταν εύκολο, την ίδια μέρα έγινε η σύλληψη μου. Πραγματικά, την ίδια ώρα, που αυτοί ήταν στον αέρα και έφευγαν για την Κύπρο, εκείνη τη στιγμή έγινε όλο αυτό. Μόλις που πρόλαβα δηλαδή να τους φυγαδεύσω», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επιπλέον, σημείωσε ότι «και τότε με βοήθησε ο Θεός. Επίσης, θέλω να πω πως η έννοια που έχω είναι ότι με έχουν βοηθήσει και πάρα πολλοί άνθρωποι τους οποίους όμως φοβάμαι πως ούτε καν θα τους γνωρίσω».