Το δικό της μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Zώων στέλνει μέσω Facebook η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα αναδεικνύει τον πολιτισμός μας», τονίζει.

«Τα ζώα δεν διώχτηκαν ποτέ από τον Παράδεισο, όπως τόσο εύστοχα έγραψε ο Μίλαν Κούντερα» συμπληρώνει.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Facebook:

«Μας πλησιάζουν, μας ζητούν ένα χάδι, λίγη τροφή. Αδέσποτα, στερημένα το σπίτι, την προστασία και τη φροντίδα, περιφέρονται στις γειτονιές και τις εξοχές μας, άλλοτε αποστεωμένα, άρρωστα ή κακοποιημένα, και πάντα έκθετα σε ατυχήματα, ασθένειες και ακραίες καιρικές συνθήκες. Κι όμως, θα ήταν οι πιο ανιδιοτελείς μας φίλοι. Θα μας έδιναν χαρά κι αγάπη χωρίς όρους. Θα μας κρατούσαν συντροφιά, θα απομάκρυναν τις έγνοιες της ημέρας, θα μας πρόσφεραν σωματική και ψυχική υγεία. Θα άλλαζαν τη ζωή μας προς το καλύτερο με τρόπους που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί.

Σήμερα, παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων, και κάθε μέρα, ας τους δείχνουμε ενεργά το ενδιαφέρον και τον σεβασμό μας. Η ανταπόδοση θα είναι απρόσμενα μεγάλη. Άλλωστε τα ζώα δεν διώχτηκαν ποτέ από τον Παράδεισο, όπως τόσο εύστοχα έγραψε ο Μίλαν Κούντερα. O τρόπος που τους φερόμαστε αναδεικνύει τον πολιτισμό μας».

Μας πλησιάζουν, μας ζητούν ένα χάδι, λίγη τροφή. Αδέσποτα, στερημένα το σπίτι, την προστασία και τη φροντίδα,…

Posted by Katerina Sakellaropoulou on Tuesday, April 4, 2023