Τον προβληματισμό του γιατί ακόμα υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να ψηφίσουν νεοναζιστικά μορφώματα εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Αναφερόμενος γενικά στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είπε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο κυβέρνησης σε πολύ πιο ήπιες καταστάσεις να διατηρεί το δημοσκοπικό προβάδισμα που διατηρεί η ΝΔ.

«Μας προβληματίζει που υπάρχουν συμπολίτες μας που σκέφτονται να ψηφίσουν φασίστες νεοναζί και εγκληματίες. Θα κάνουμε ότι προβλέπεται θεσμικά».

Και συνέχισε: «Είμαστε εν μέσω της μεγαλύτερης πληθωριστικής κρίσης παγκοσμίως. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει ανασφάλεια. Το καταλαβαίνουμε. Το είπε και ο πρωθυπουργός. Όλες οι δημοσκοπήσεις, δείχνουν ότι στο τελευταίο κομμάτι της πρώτης μας 4ετιας η ΝΔ εξακολουθεί να είναι πολιτικά κυρίαρχη. Δεν υπάρχει προηγούμενο κυβέρνησης σε πολύ πιο ήπιες καταστάσεις να διατηρεί το δημοσκοπικό προβάδισμα που διατηρεί η ΝΔ. Αυτό είναι ένα στοιχείο που το αξιολογούμε. Η ΝΔ ούτε πολιτευόταν, ούτε πολιτεύεται με βάση τις δημοσκοπήσεις. Τις αξιοποιεί ως ένα πολύ σημαντικό εργαλείο».