Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην υπουργού, Νίκου Παππά, εισηγήθηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Η υπόθεση αφορά σε αίτημα της εισαγγελίας, προκειμένου να ερευνήσει το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση, μετά το υλικό που είχε αποστείλει η Προανακριτική Επιτροπή για τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά και τα υπομνήματα του Ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ της άρσης της ασυλίας ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και ΜέΡΑ25.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μιωνή είχε καταθέσει στις 22 Ιουνίου 2020 στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, αντίγραφο της συνομιλίας μου με τον πρώην Υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, που έλαβε χώρα στο εξωτερικό την 21η Μαΐου 2016.

Στη συνομιλία αυτή, ο Νίκος Παππάς, απαντώντας στο ερώτημά μου «πως διαβάζεις τον Παπαγγελόπουλο», ο επιχειρηματίας υποστήριξε πως μου είπε ξεκάθαρα ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και, μάλιστα, «πολλά λεφτά. Επιπλέον, μου ανέφερε ότι ο Παπαγγελόπουλος έκανε το δικό του outsourcing. Από την πρώτη στιγμή, κατέθεσα ενόρκως, ότι ο Νίκος Παππάς δεν έχει απολύτως καμία σχέση με οποιαδήποτε πράξη εκβίασης, πράγμα το οποίο επαναλαμβάνω και σήμερα. Αντιθέτως, προσπάθησε να είναι μέρος της λύσης, χωρίς να έχει οποιαδήποτε σχέση με το πρόβλημα. Όμως γνώριζε. Γνώριζε, όπως και πολλοί άλλοι, ότι ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος και η ομάδα του είχαν τη δική τους ατζέντα και έβγαζαν πολλά λεφτά».