Στην υπόθεση των συμμοριών που δρούσαν στην φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου αναφέρθηκε σήμερα ο Άρης Πορτοσάλτε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει «κανονική» Αστυνομία εντός των πανεπιστημίων.

«Μετά την ανακοίνωση της Αστυνομίας για τα δεδομένα της φοιτητικής εστίας, δεν χρειάζεται απλώς πανεπιστημιακή Αστυνομία. Κανονική Αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πορτοσάλτε, για να του απαντήσει ο Δημήτρης Οικονόμου: «δηλαδή, κανονική αστυνομία, με τα όπλα. Έχουν όπλα αυτοί», επισήμανε ο παρουσιαστής για να του ανταπαντήσει ο Πορτοσάλτε «κανονική Αστυνομία, το επαναλαμβάνω».

«Δηλαδή, να μπουν τα ΜΑΤ να κάθονται μόνιμα μέσα στα Πανεπιστήμια», του είπε ο συμπαρουσιαστής της εκπομπής, Άκης Παυλόπουλος και πρόσθεσε «τουρνικέ Άρη, να μπαίνουν με ταυτότητα, δεν γίνεται να είναι τα ΜΑΤ στα Πανεπιστήμια».

Η σφοδρή αντιπαράθεση, για το θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας συνεχίστηκε στο πλατό.

Πρωταγωνιστές αυτή τη φορά ήταν ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, και ο Βασίλης Ντούμας, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών. Και η διαφωνία τους ήταν τόσο έντονη, που παρότι οι παρουσιαστές έκλεισαν το συγκεκριμένο θέμα και πέρασαν στο επόμενο, οι φωνές συνέχιζαν να ακούγονται.

«Αν ήμουν τώρα φοιτητής και έβλεπα την Αστυνομία μέσα στο Πανεπιστήμιο, θα ίδρωνα. Δεν τη θέλω μέσα στο σπίτι μου, από έξω», είπε ο κ. Χατζησωκράτης.