Σε δημόσιο «άδειασμα» του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη προχώρησε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι απόψεις του για τα εμβόλια, δεν απηχούν τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Ξανθός προκλήθηκε από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο οποίος με παρέμβασή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να τοποθετηθεί επί της διαδικτυακής αντιπαράθεσης που είχε ο κ. Πολάκης με τον επίκουρο καθηγητή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρο Λύτρα, επί της ιατρικής μελέτης που είχε διεξάγει ο δεύτερος, για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στη χώρα μας.

Όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «τα εμβόλια προστάτευσαν από τη βαριά νόηση. Αυτοί που νόσησαν βαριά είναι ανεμβολίαστοι. Αυτά λέει ο κ. Λύτρας. Εδώ, θα πάρετε θέση κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί, έρχεται ο κ. Πολάκης και του λέει του κ. Λύτρα, πως δεν είχε απολύτως κανένα νόημα η μαζική επιστημονική υστερία να εμβολιαστούν αυτές οι ηλικίες. Πείτε μας ευθέως. Είναι αυτή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ;»

Αντιδρώντας ο κ. Ξανθός φώναξε προς το μέλος της κυβέρνησης: «Όχι! Δεν είναι αυτή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Το έχουμε πει χίλιες φορές».