Ο Κώστας Καραμανλής επισκέφτηκε δημαρχεία στην πόλη της Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησε συσκέψεις με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, σημειώνοντας ότι η επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά θα είναι έτοιμη το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πριν από τρία χρόνια, μόλις ανέλαβα υπουργός επισκεφτήκαμε με τον δήμαρχο εργοτάξιο της επέκτασης του μετρό στην Καλαμαριά και διαπιστώσαμε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά για να προχωρήσει το έργο. Βάλαμε τότε έναν πολύ φιλόδοξο, στα όρια του ανέφικτου στόχο να ολοκληρωθεί η επέκταση στο πρώτο εξάμηνο του 2024. Πρόκειται για ένα έργο ύψους 450 εκατομμυρίων ευρώ και πλέον τα έργα πολιτικού μηχανικού και επιδομής είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο, με αποτέλεσμα το χρονοδιάγραμμα να μην είναι στη σφαίρα της φαντασίας, αλλά να είναι υλοποιήσιμο. Θέλουμε να κρινόμαστε από τα χρονοδιαγράμματα που θέτουμε. Και πλέον παραδίδουμε έργα πριν τη συμβατική υποχρέωση ολοκλήρωσής τους».

Επίσης, σχετικά με τη διάνοιξη της οδού Πόντου, επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα βρεθεί λύση στα ζητήματα που υπάρχουν και τα απαραίτητα χρήματα για να πραγματοποιηθεί το Project, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα ήταν στα όρια του κωμικού να έχουμε σταθμό του μετρό στην Καλαμαριά και να μην έχουμε την κατάλληλη πρόσβαση. Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν την περιοχή εδώ και δεκαετίες, χωρίς μεγάλα λόγια και τυμπανοκρουσίες. Η Θεσσαλονίκη έχει ταλαιπωρηθεί εδώ και πολλά χρόνια από τα πολλά “θα”».

Επίσης, ο υπουργός σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Κορδελιού- Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό, επανέλαβε ότι η επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης στα δυτικά θα γίνει, λέγοντας χαρακτηριστικά, «είναι κάτι το οποίο εγώ θέλω να κοιτάξω τους Θεσσαλονικείς στα μάτια και να τους πω ότι θα γίνει. Αλλά πρέπει να γίνει με τρόπο επιστημονικό και τεχνικά καταρτισμένο για να μπορέσουμε να βρούμε χρηματοδότηση και για να ωριμάσουμε όλες τις μελέτες που αυτό κάνουμε».