Αναφορά στο χθεσινό δημοσίευμα του Politico για τις υποκλοπές έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση αντέδρασε και έστειλε επιστολή στο περιοδικό και σήμερα προέβη σε μερική ανασκευή του χθεσινού δημοσιεύματος. «Αυτό αποδεικνύει ότι οι ενστάσεις μας ήταν βάσιμες», τόνισε.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι στο χθεσινό δημοσίευμα γινόταν λόγος για παράνομες παρακολουθήσεις του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σήμερα ανακαλεί διευκρινίζοντας ότι οι δυο παραιτήσεις (Δημητριάδη και Κοντολέοντα) συνδέονταν με τη νόμιμη παρακολούθηση. Η παρακολούθηση διενεργήθηκε νόμιμα από την ΕΥΠ, γράφει σήμερα το Politico.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ακόμα ότι μετά την επιλεκτική διαρροή της επιστολής του Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στις Βρυξέλλες από το Politico σήμερα την αναφέρει όλη και αναφέρει ότι η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με το λογισμικό Predator.

Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι γράφει καθαρά ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέση με παράνομα λογισμικά.

«Όλη αυτή η ιστορία είναι εντός του πλαισίου της δημοκρατίας και αποπνέει υγεία, Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι και μόνος κερδισμένος είναι το πολίτευμα», τόνισε.

Αναρωτήθηκε όλοι όσοι αποπέμπουν μύδρους κατά της κυβέρνησης επειδή αντέδρασε σε ένα δημοσίευμα σήμερα τι έχουν να πουν;

Τέλος, σε σχέση με την αναφορά του στη δημοσιογράφο κα Σταμούλη είπε: «οφείλω να πω ότι ελέγχθη καθ’ υπερβολή θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί».