Η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ» στο ATLAS TV με τους δημοσιογράφους Χρήστο Τσαλικίδη και Σταύρο Οραήλογλου και μίλησαν για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Η βουλευτής αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του ρόλου της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας με τα εργαλεία του συμβουλίου της Ευρώπης καθώς ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη και το 16% των παιδιών στην Ελλάδα πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης.

Στη σεξουαλική κακοποίηση εννιά στις δέκα φορές οι δράστες βρίσκονται στο οικείο περιβάλλον, στον κύκλο εμπιστοσύνης του παιδιού.

Παρουσίασε τον κανόνα του εσωρούχου και μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουν τα παιδιά, ανεξαρτήτου ηλικίας ή φύλου, ότι κανείς δεν μπορεί να αγγίξει το σώμα τους, χωρίς την άδειά τους και ότι θα πρέπει να βάζουν όρια.

Τέλος, αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση, μια πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που εγκαινιάζει 11 νέες πολιτικές, και δρομολογεί δεκάδες άλλες, στην κατεύθυνση της προστασίας των παιδιών. 

Link video για εδώ.