Ο Άκης Σκέρτσος βρέθηκε στην Καστοριά και κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφέρθηκε στη ρήτρα αναπροσαρμογής, τονίζοντας ότι τον Ιούλιο θα υπάρξει νέο πρόγραμμα, το οποίο πρόκειται να καλύψει το 85% της ρήτρας.

«Με αυτό τον μηχανισμό αδρανοποιούμε την ρήτρα αναπροσαρμογής και αποζημιώνουμε τους παραγωγούς για το πραγματικό και όχι το χρηματιστηριακό κόστος όπως συνέβαινε το προηγούμενο διάστημα», είπε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι το σχέδιο «έχει εγκριθεί από την ευρωπαϊκή επιτροπή» τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να καλύψουμε όλο το κόστος που είναι πολύ μεγάλο, καθότι δεν υπάρχει δημοσιονομική δυνατότητα αφού δεν το έχει κάνει καμιά χώρα στην Ευρώπη».

Επίσης, ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει κάνει το μεγαλύτερο πακέτο στήριξης στην ενέργεια» και τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την ενίσχυση της επιδότησης μέσω του Fuel Pass, καθώς και την παράταση του προγράμματος.

Αναφερόμενος σε θέματα Περιφερειακής και τοπικής Οικονομίας τόνισε ότι από την καταγραφή των μεγάλων έργων και δράσεων από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως ΕΣΠΑ, Ταμείο ανάκαμψης, πρόγραμμα Α. Τρίτσης, «έχουν έρθει ή θα έρθουν στην περιοχή άμεσα πάνω από 265 εκ € και αυτό είναι σημαντικό για την οικονομία γενικότερα».