«Η κυβέρνηση παρακολουθεί καθημερινά τα ζητήματα (σ.σ. της ακρίβειας) και κάνει παρεμβάσεις. Το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ είναι ότι δημιουργεί μεγάλο κενό στα δημοσιονομικά, χωρίς να είναι βέβαιη η αποτελεσματικότητα του μέτρου. Είναι όμως ένα μέτρο που εξετάζεται» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, ερωτηθείς εάν θα μειωθεί ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας σε βασικά είδη, όπως είναι το ψωμί.

Όπως τόνισε το μέλος της κυβέρνησης, με τη μείωση του ΦΠΑ, «λίγες φορές φάνηκε η διαφορά» κι έφερε ως παράδειγμα τη μείωση 6% στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές».

Πάντως εξέφρασε την πεποίθηση πως «με την πολύ σοβαρή παρέμβαση στο ρεύμα, θα δούμε ότι θα έχουμε αλλαγή στην τιμή των προϊόντων». Όσον αφορά τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, είπε ότι, «υπάρχουν προϊόντα που εισάγουμε, αλλά πρώτη φορά από το 1984 έχουμε θετικό ισοζύγιο. Τα προϊόντα που εξάγουμε είναι πολύ περισσότερα».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι, «δεν θα έχουμε ελλείψεις», σημειώνοντας ότι, «φάνηκε ότι έχουν καλλιεργηθεί, αυτό που μένει τώρα είναι η καλή σοδειά. Ενισχύσαμε με εθνικούς πόρους τον πρωτογενή τομέα και θα ενισχύσουμε πάλι με ευρωπαϊκούς όρους. Θα γίνει προσαρμογή και στη νέα πραγματικότητα».

Τέλος, εξήγησε ότι, «η παρέμβαση στο ρεύμα θα βοηθήσει. Κάνουμε παρεμβάσεις για την αύξηση της παραγωγής, γενικώς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε την παραγωγή προϊόντων που εισάγουμε».