Η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Όλα Γκουντ» με τον Γρηγόρη Γκουντάρα και τη Ναταλί Κάκκαβα, στο Skai και μίλησε  για την προστασία των παιδιών από τη  σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση.

Αναφέρθηκε στις 770 δράσεις της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» και στον καθημερινό αγώνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων παρουσιάζοντας παράλληλα τα εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τα εργαλεία ενημέρωσης των παιδιών έχουν διανεμηθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα σε όλη την Ελλάδα και έχουν μπει και στα ελληνικά σχολεία μέσα από τη συνεργασία της καμπάνιας με το Υπουργείο Παιδείας. 

Η νέα ιστορία κινουμένων σχεδίων θα κυκλοφορήσει σύντομα, με πρωταγωνίστρια μια μαθήτρια με αναπηρία, η οποία δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από έναν άγνωστο στον αθλητικό χώρο και επιλέγει να απευθυνθεί σε έναν αστυνομικό για βοήθεια.  

Οι επιπτώσεις της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών είναι σοβαρές και εκδηλώνονται είτε άμεσα με σειρά ψυχολογικών, σωματικών, κοινωνικών και μαθησιακών προβλημάτων των παιδιών είτε μεταγενέστερα, στην ενήλικη ζωή τους.

Καθίσταται επιτακτικότερη από ποτέ η ανάληψη πρωτοβουλιών για να ενθαρρύνεται η αποκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης από τα ίδια τα παιδιά-θύματα, να εντοπίζονται όσο το δυνατόν πιο πρώιμα τα κρούσματα, να διερευνώνται ενδελεχώς όλες οι καταγγελίες ή οι υπόνοιες ώστε να τερματιστεί το φαινόμενο αυτό.