Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε για το πιλοτικό πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία», στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, τους χρυσούς παραολυμπιονίκες στο μπότσια, Γρηγόρη Πολυχρονίδη και Άννα Ντέντα και τον υπεύθυνο του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Περιστερίου και δημοτικό σύμβουλο, Μπάμπη Δούναβη.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «ένα αίτημα του αναπηρικού κινήματος, ειδικά των ανθρώπων που πάσχουν από βαριά αναπηρία, γίνεται επιτέλους πράξη», ενώ τόνισε ότι «θυμάμαι τις πρώτες μας συζητήσεις με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο για το ζήτημα του Προσωπικού Βοηθού, και με είχε ευαισθητοποιήσει τότε στην ανάγκη να υπάρχει μία ουσιαστική κρατική παρέμβαση για να αντιμετωπιστεί αυτή η εκκρεμότητα και να μπορείτε να έχετε μία υποστήριξη χρηματοδοτούμενη από το κράτος, που να σας επιτρέψει να καλύπτετε τις βασικές σας ανάγκες, να είστε αυτόνομοι και δημιουργικοί. Kαι είστε όλοι σας πολύ δημιουργικοί άνθρωποι και έχετε αποδείξει ότι μπορείτε να ξεπερνάτε και τα πιο δύσκολα εμπόδια, που σε εμάς μπορεί να φαίνονται αξεπέραστα».

Επίσης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση αυτού του θεσμού, σε πρώτη φάση πιλοτικά από την Αττική, αλλά με γρήγορη επέκταση σε τέσσερις ακόμα Περιφέρειες της χώρας.

«Είναι μία πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται, όχι μόνο από το ΕΣΠΑ αλλά και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το τονίζω αυτό, επειδή ακούμε πολύ συχνά μία κριτική ότι το Ταμείο Ανάκαμψης αφορά μόνον κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις, λίγους εν πάση περιπτώσει. Εσείς είστε η καλύτερη απόδειξη ότι αφορά όλους τους συμπολίτες μας, ειδικά αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Και πιστεύω ότι έχουμε επίσης οργανώσει μία διαδικασία η οποία είναι γρήγορη, είναι διαφανής, είναι μία διαδικασία που θα γίνονται οι επισκέψεις στο σπίτι σας και όχι αλλού, και θα περιμένω με πολύ μεγάλη χαρά, όταν με το καλό οι πρώτοι Προσωπικοί Βοηθοί πιάσουν δουλειά, να μπορείτε να μας μεταφέρετε και τις δικές σας εμπειρίες και να δούμε πώς, προχωρώντας προς τα εμπρός, μπορούμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο αυτόν τον σημαντικό θεσμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου: