Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας και μάλιστα με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο. 

«Ο τρόπος με τον οποίο οδηγείτε την χώρα σε μια διπλή εκλογική αναμέτρηση γιατί θα είναι εξαιρετικά δύσκολο όχι αδύνατο αλλά δύσκολο να προκύψουν εκλογές μετά από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, φέρνει την δικιά σας ευθύνη», είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Και συνέχισε: «Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι πολιτική σταθερότητα. Όχι πειραματισμούς και εφήμερες συμμαχίες. Αυτή την στρατηγική υπηρετεί ο εκλογικός νόμος. Οι επόμενες εκλογές θα το πω άλλη μια φορά μπορεί να μαλλιάζει η γλώσσα σας να τις ζητάτε, θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας. Σκεφτείτε ότι έχουμε πόλεμο και εσείς ζητάτε εκλογές και ενδεχομένως η χώρα να περάσει από την βάσανο μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης. Αυτό σήμερα συνιστά υπεύθυνη στάση; Έχουμε πολεμική οικονομία και εσείς ζητάτε εκλογές. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας και ο κόσμος θα σας επιστρέψει στα έδρανα που είστε και σήμερα».

Σημειώνεται πως η τελευταία δημοσκόπηση που προβλήθηκε χθες (22/3) από τον ΑΝΤ1, η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 9,3 μονάδες.