Τον «σημαντικό συνθέτη Νίκο Αντύπα, ο οποίος άφησε την ξεχωριστή δική του σφραγίδα στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι» αποχαιρετά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει για το έργο του Νίκου Αντύπα: «Από το πρώτα του χρόνια στο θρυλικό συγκρότημα Socrates εργάστηκε για τη διαμόρφωση ενός νέου μουσικού ύφους που αργότερα, κατά την προσωπική του πορεία ως συνθέτης, θα το εξέλισσε κομίζοντας έναν πρωτότυπο ήχο».

«Η δεκαετία του ’90 υπήρξε η δεκαετία της δημιουργικής του έκρηξης. Η συνεργασία του με την Χάρις Αλεξίου και τη Λίνα Νικολακοπούλου στον δίσκο Δι’ ευχών αποτέλεσε τομή στην ελληνική δισκογραφία. Από εκεί και πέρα ακολούθησαν συνεργασίες με βασικό κορμό τον λόγο της Νικολακοπούλου με νέους τραγουδιστές, αλλά και πρώτης γραμμής. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Μαρινέλλα, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δημήτρης Μπάσης, η Καίτη Γαρμπή και η Νίνα Λότσαρη ήταν μόνο κάποιες από τις σημαντικές συνεργασίες του» προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνοντας αναφέρει ότι «οι δημιουργίες του Νίκου Αντύπα όχι μόνο άντεξαν στον χρόνο, αλλά θα προσφέρονται συνεχώς για νέες ανακαλύψεις».